Constanţa: Patru muncitori au vrut să se arunce de pe o clădire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţi fără forme legale, bărbaţii au ameninţat toată dimineaţă că se aruncă în gol dacă nu-şi primesc banii promişi de patron pentru cele  trei săptămâni de muncă.

Cei patru bărbaţi au fost tocmiţi să renoveze un imobil care aparţine Ministerului Apărării Naţionale. Supăraţi că nu şi-au primit banii promişi de firma „Romconstruct SA“ din Ploieşti, muncitorii au ameninţat că se aruncă de la peste 10 metri înălţime.
Până la sosirea poliţiştilor, un singur bărbat a continuat să protesteze.
Nicuşor Tabă (29 de ani) este din Râmnicu Sărat şi lucra de peste trei săptămâni la renovarea clădirii. „Am patru copii de crescut şi nu am fost plătit. Soţia nu lucrează, iar cei mici mor de foame. Sunt disperat!“, a ţipat muncitorul ca din gură de şarpe.
Ceilalţi trei bărbaţi s-au hotărât că e mai bine renunţe la protest şi au încercat să-şi recupereze banii printr-o discuţie telefonică cu patronul firmei care i-a angajat.
„Oamenii muncesc foarte mult. Se întâmplă mai mereu ca şeful firmei să-i tragă în piept pe cei care sunt aduşi să muncească la renovarea imobilului “, a declarat Ioana Niculae (68 de ani), o femeie care locuieşte în apropierea clădirii.
Poliţiştii au încercat să aplaneze conflictul, însă protestatarii nu s-au lăsat până când reprezentanţii firmei le-au plătit datoria. „Am primit 2.000 de lei de la patronul firmei, care mi-a spus că trebuie să le aduc banii muncitorilor“, a declarat reprezentantul societăţii din Ploieşti.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite