Constanţa: Sifonăriile, soluţie de criză pentru însetaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fel ca la începutul anilor ’90, afacerile cu sifon aduc profit în buzunarele comercianţilor. Preţul, chiar şi de şase ori mai mic în comparaţie cu apa minerală îmbuteliată, atrage din ce în ce mai mulţi clienţi.

Maşinăriile nu contenesc să umple sticlele rânduite de clienţi pe tejghelele din sifonării. Calitatea şi preţul fac diferenţa, dau asigurări patronii de sifonării, care nu contenesc să-şi laude produsul.

„Un sifon şi-un vin“

Dacă în magazin clientul găseşte şi câteva sortimente de vin sau concentrat de arome, succesul este garantat. Locuitorii din zona Tic -Tac te îndrumă spre locul de unde ei  îşi cumpără „un sifon şi-un pahar de vin“, bun şi vara, şi iarna. „În fiecare zi, îmi trec pragul aproximativ 60 de clienţi. Sifonul merge mult mai bine cu un şpriţ“, dă asigurări Adrian Mălureanu (36 de ani), proprietarul unui magazin mixt care adăposteşte şi o sifonărie.

Criza nu pare să-l fi atins pe bărbatul care administează afacerea moştenită de la tatăl său. „Sifonăria a fost deschisă în anul 1994, iar afacerea merge şi acum. Calitatea este cea care atrage clienţii“, explică Adrian secretul unei afaceri prospere.

Preţ de criză

Un litru de sifon costă doar 50 de bani, astfel că pentru un PET de doi litri, clientul lasă la casă un leu. „Dacă aş fi cumpărat o apă minerală, plăteam cel puţin dublu“, spune Mariana Purcărea (36 de ani). Femeia locuieşte în apropiere şi spune că bea sifon de când se ştie. „La fiecare două - trei zile, vin şi încarc sifoanele. Vara, cumpăram chiar mai des, a fost căldură mare şi ne răcoream“, îşi aminteşte femeia.

În ultimii 16 ani, Adrian Mălureanu a investit constant în afacerea familiei. „Am schimbat aparatura, înlocuiesc mereu filtrele şi am grijă ca apa să fie mereu pură şi rece“, mărturiseşte patronul. În plus, spune bărbatul, clienţii sunt atraşi cu promoţii. „Cu cinci lei cumperi doi litri de sifon şi primeşti bidonul pe care poţi să îl reîncarci când vrei“, explică patronul.

Mai puţin norocoasă este Jana Mihăilă, care va pune în curând lacătul pe sifonăria care în anii trecuţi îi rotunjea veniturile. „Am deschis sifonăria în urmă cu aproape opt ani. Afacerea mergea bine la început, însă acum abia mai bat 15 pensionari pe la geam“, arată femeia spre o coadă imaginară. Ea spune că a cumpărat aparatura „la ocazie“, însă este hotărâtă să vândă toată afacerea care nu îi mai aduce venituri.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite