Constanţa: Şi Mangalia va avea o şosea de centură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mangalia ar trebui ca în doi ani să aibă variantă de ocolire pentru traficul greu
Mangalia ar trebui ca în doi ani să aibă variantă de ocolire pentru traficul greu

Guvernul şi-a dat acordul pentru construirea variantei ocolitoare a muncipiului Mangalia. Hotărârea de Guvern în acest sens a fost publicată în Monitorul Oficial la 17 noiembrie.

Din indicatorii tehnico - economici reiese că obiectivul varianta ocolitoare a oraşului Mangalia va costa 123,25 milioane de lei.

Constanţa: Progrese în construcţia variantei de ocolire a municipiului

Traseul va avea o lungime de aproape 8 kilometri, lăţimea platformei va fi de 10 metri. Pe tronson vor fi două noduri rutiere, trei noduri rutiere, trei intersecţii la nivel de cale ferată şi un pasaj cuprins în nodul rutier. Structura rutieră este dimensionată pentru o sarcină de 11.5 tone.

Constanţa: Am testat primii doi kilometri de Centură

Durata de realizare a investiţiei este de 18 luni, iar banii pentru finanţarea proiectului vor veni din fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeană, dar şi de la bugetul de stat.

Prin varianta ocolitoare se vor realiza descongestionarea traficului din Mangalia, reducerea degradării şi a uzurii arterelor existente în oraş din cauza suprasolicitărilor cauzate de traficul greu, reducerea degradării clădirilor din cauza trepidaţiilor, reducerea semnificativă a poluării mediului, realizarea legăturilor între reţelele de transport care atrag fluxuri de mărfuri.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite