Constanţa: Şerban Andrei este campion naţional la karate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul face karate de la vârsta de şase ani. Doi ani mai târziu, Andrei a început să practice şi alte sporturi precum înot, fotbal, atletism, şah şi tenis.

În urmă cu opt ani, adolescentul a început să practice sport. Karatele au fost prima sa opţiune, iar clubul ales a fost „Shinto“, unde a şi rămas până în prezent. „Tata m-a ajutat foarte mult, el mi-a zis să mă duc la karate. El nu a practicat acest sport, dar este un luptător. Ne uitam împreună la televizor când erau campionatele şi îmi doream să fiu şi eu cândva karatist. Tata m-a susţinut, iar visul mi s-a împlinit“, povesteşte sportivul.

Karatele i-au adus adolescentului cele mai mari satisfacţii, reuşind să câştige cinci premii. A participat în 2006 la prima competiţie. „Eram bolnav atunci şi nu mă simţeam deloc bine, dar am reuşit să ocup locul III“, se mândreşte Şerban.

Sportivul este atras de ideea de perfecţiune. El îşi doreşte să fie din ce în ce mai bun şi este ferm convins că sportul său preferat îi va aduce această satisfacţie. „Vreau să mă perfecţionez în acest domeniu şi sper ca experianţa de până acum să mă ajute în acest sens“, a spus adolescentul.

Ultimul premiu l-a câştigat chiar la începutul acestui acest an, la Campionatul naţional de karate pentru Copii. „Am luat locul doi şi sunt foarte fericit. Data viitoare vreau să fiu pe primul loc“, a mai spus Şerban.

Karatele, în topul preferinţelor

Deşi a mai practicat şi alte sporturi, karatele au fost întotdeauna pe primul loc. „Am mai făcut înot timp de patru ani, fotbal un an, atletism trei luni, şah doi ani şi tenis trei ani, dar karatele îmi plac cel mai mult“, a completat adolescentul. Idolul lui Şerban este Ryu Narushima, un karatist care de-a lungul timpului a reuşit să câştige mai toate competiţiile. „Acest sportiv reprezintă un model pentru mine şi mi-ar plăcea să ajung şi eu ca el“, mărturiseşte adolescentul.

Planuri de viitor

Este clasa a VIII-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. „Liceul vreau să îl fac tot aici, îmi place. M-am obişnuit cu profesorii şi colegii. La facultate încă nu m-am gândit, dar mi-ar plăcea foarte mult să devin antrenor de karate, să îi pot învăţa şi pe alţii tainele acestui sport“, a mai spus Şerban.

O fire liniştită

Deşi practică un sport ce are la bază tehnici de luptă şi de apărare, karatistul nu este la fel de activ când vine vorba despre distracţiile specifice vârstei. „Nu prea merg în cluburi, nu prea am timp de aşa ceva şi nici nu sunt pasionat de ieşirile de acest gen. Prefer să ies cu prietenii mei la un suc, într-un loc liniştit, sau să merg la un film“, explică adolescentul.

Citiţi mai multe în  !

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite