Constanţa: Se reabilitează drumurile judeţene DN22C (Nazarcea) - DN 2A (Ovidiu)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi s-a lansat execuţia de lucrări pentru proiectul „Reabilitare şi modernizare de drumuri judeţene, Tronsonul DJ 228: DN22C (Nazarcea) - DN 2A (Ovidiu).

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară: 2 – „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale“, Domeniul major de intervenţie: 2.1 -  „Reabilitarea  şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane - inclusiv construcţia / reabilitarea şoselelor de centură“.

Proiectul are o valoare totală de peste 50 de milioane de lei. Valoarea contractului de execuţie lucrări este 30.751.686,81 lei fără TVA, iar execuţia lucrărilor se va desfăşura pe o perioadă de 17 luni.

Proiectul este o componentă a unei iniţiative promovate de Consiliul Judeţean Constanţa pentru modernizarea reţelei judeţene de drumuri şi poduri cu finanţare din fonduri structurale ale Uniunii Europene.

Legături rutiere

Modernizarea şi reabilitarea acestui tronson va asigura o legătură rutieră, astfel încât o parte a traficului pe DN 22C şi DN 2A, pe direcţia Bucureşti - Cernavodă - Medgidia spre/dinspre Tulcea, Năvodari, Mamaia nu va mai ocoli pe alte rute şi va prefera acest traseu.

Volumul traficului pe acest tronson de drum judeţean este de 2,26 ori mai mare decât media naţională zilnică.

Proiectul mai prevede  şi realizarea unor lucrări de drum necesare pentru aducerea la standardele tehnice corespunzătoare nivelului de trafic desfăşurat, şi anume lucrări de reabilitare a drumului pe traseul existent, ranforsarea structurii rutiere existente, lucrări de colectare şi evacuare a apelor pluviale, lucrări de poduri şi podeţe, trotuare, racordări cu drumurile laterale, parapeţi de siguranţă şi borne kilometrice etc.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite