Constanţa: Se pune lacătul pe magazinele de vise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au declarat război etnobotanicelor: au închis 40 de magazine pe o perioadă de 3 luni, au confiscat 12 kilograme de substanţe şi peste 1.600 de plicuri cu produse etnobotanice.

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a convocat, astăzi, toate autorităţile locale cu responsabilităţi în combaterea comercializării plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope, pentru a stabili o strategie comună care să conducă la eradicarea acestui fenomen pe raza judeţului Constanţa.

„Acţiunile comune începute la sfârşitul anului trecut vor continua şi în acest an, cu măsuri maxim de sancţionare, care să descurajeze total orice formă de comercializare sau de utilizare a acestor substanţe“, a spus prefectul. La nivelul municipiului Constanţa mai există 23 de magazine, din 72 câte erau vara. În aceste condiţii, a scăzut numărul tinerilor care s-au adresat Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa: în luna septembrie au fost internaţi 24 de tineri, iar în decembrie 18.

„Strategia pentru 2011 va fi şi mai complexă, mai agresivă chiar, astfel încât să eliminăm definitiv acest flagel extrem de periculos pentru tânăra generaţie. În acelaşi timp, vom acorda o atenţie mult mai mare şi mai clară activităţii de prevenire şi consiliere, în special a copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 24 de ani“, a completat prefectul.

„La foc continuu“

Campaniei prefecturii i s-a alăturat şi Inspectortatul de Stat în Construcţii Constanţa, condus de Gigi Chiru. „Am verificat autorizaţiile de construire la mai multe societăţi, în cursul zilei de joi, 13 ianuarie, şi am aplicat amenzi de 300.000 de lei“.

Au fost verificate societăţile SC DD Wholesale Green, cu sediul în strada Frunzelor nr. 24, SC Puff Stuff Shop, cu sediul în strada Dezrobirii nr. 106, SC Sav Cos Credit, cu sediul în Bulevardul Aurel Vlaicu nr. 9, SC Alien Spice, cu sediul în Bulevardul 1 Mai, SC Puff Stuff Shop, cu sediul în Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr.6. „Vom efectua controlul timp de două săptămâni. Toate spaţiile care au suportat modificări constructive de natură structurală şi care nu deţin autorizaţiile necesare vor fi sancţionate contravenţional cu amenda maximă de 100.000 lei. De asemenea, vom dispune desfiinţarea lucrărilor făcute fără autorizaţie“, a mai zis Gigi Chiru.

Inspectorii au aplicat  sancţiuni de 547.700 de lei şi au întocmit 10 dosare penale pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite