Constanţa: Se poartă negocieri pentru eliberarea marinarilor români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava Asian Glory a fost capturată de piraţii somalezi pe 1 ianuarie
Nava Asian Glory a fost capturată de piraţii somalezi pe 1 ianuarie

Managerul Zodiac Maritime Agencies din Constanţa, Sorin Mihalcea, spune că se poartă negocieri de ceva timp pentru eliberarea celor patru marinari răpiţi de somalezi.  Până acum nu s-a ajuns la niciun acord.

Reamintim că nouă nave, Asian Glory şi St. James Park, aparţinând firmei Zodiac Maritime Agencies, au fost răpite de somalezi pe 1 ianuarie, respectiv 28 decembrie 2009. La bordul fiecăreia dintre ele se află câte doi români.

„Este o echipă care negociază pentru ambele nave. Echipajele sunt bine şi au cele necesare la bordul navei“, a spus Mihalcea. „De regulă, nava este aprovizionată pentru aproximativ patru luni. Ar trebui să aibă rezerve, pentru că a trecut doar o lună de cât au fost deturnaţi de piraţii somalezi“, a adăugat managerul.

Lideul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor din România, Adrian Mihălcioiu, a refuzat să spună suma pe care au cerut-o piraţii, dar susţine că mai mult de 3 milioane de euro nu primesc: „Oricât ar cere ei, suma se încadrează între 1 milion şi 3 milioane de euro“.

Navele au fost sechestrate în afara culoarului de siguranţă din golf, supravegheat de forţele militare internaţionale. Numele marinarilor nu au fost date publicităţii.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite