Constanţa: Se închid hotelurile pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să-şi reducă pierderile, mai mulţi hotelieri de pe litoral trag obloanele de mâine. Câteva unităţi de cazare din sudul litoralului au avut ultimii turişti din acest sezon. Altele nu mai au turişti de la începutul săptămânii.

Vremea nefavorabilă din lunile iunie şi iulie, precum şi criza economică au ridicat o situaţie dramatică în turism: hotelurile se închid de la 1 septembrie.

„Lumea nu are bani. Încasările la unităţile de cazare au scăzut cu 20% comparativ cu anul trecut, iar în alimentaţie publică chiar şi cu 40 de procente", a spus Linica Stan, director THR Marea Neagră. Ea a mai adăugat că vremea a scurtat sezonul de vară pe litoral la o lună. „Vremea nefavorabilă din lunile iunie şi iulie şi lipsa banilor i-au determinat pe turişti să aleagă hotelurile de două stele de pe litoral", a mai spus Stan.

Preţul ultimei nopţi de cazare la hotel Ancora de două stele din Eforie Sud a costat 42 de lei. De mâine, unitatea de cazare se închide. Tot în Eforie Sud, hotel Capitol, de două stele, nu mai are turişti de la începutul săptămânii. Ultimii turişti rătăciţi au plecat duminică.

Hotelurile care se închid

Agenţii economici nu mai speră să aibă profituri uriaşe. În plus, pentru a nu ieşi în pierdere, închid hotelurile de la începutul lunii septembrie.

În staţiunea Costineşti hotelul Meridian, de două stele, se închide la 29 august. „A fost un an slab de tot. Puteam să mai ţinem deschis şi la început de septembrie, dar am fi avut pierderi. Anul trecut am prins şi câteva zile din septembrie. Anul acesta am decis să închidem la 29 august", a declarat Luminiţa Morar, unul dintre patronii hotelului. În prima jumătate a lunii septembrie se închid în staţiunea tineretului şi hotelurile Ştefania, Vox Maris, Pierre sau Regal.

Citiţi mai multe în !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite