Constanţa: Se cere referendum pentru demiterea primarului din Cernavodă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au fost strânse semnături pentru organizarea referendumului
Au fost strânse semnături pentru organizarea referendumului

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz va stabili legalitatea unei solicitări venite de la un grupă de localnici care cer organizarea unui referendum pentru demiterea Marianei Mircea.

Primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea a formulat în luna martie o plângere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare publică împotriva iniţiatorilor strângerii de semnături de la cetăţeni care cereau organizarea referendumului.

Pe  26 octombrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia a decis neînceperea urmăririi penale în dosarul 1141/2009, considerând că din expertizele efectuate „nu rezultă existenţa unor probe certe şi concludente care să contureze aspectele sesizate de reclamantă“.

Prin aceasta se certifică faptul că cetăţenii au semnat în cunoştinţă de cauză tabelele prin care se cere organizarea referendumului de demitere a primarului.

Rezoluţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia a fost înaintată la Instituţia Prefectului de reprezentantul grupului de iniţiatori pentru un referendum local pentru demiterea primarului localităţii Cernavodă - Mariana Mircea. Ca atare, prefectul Claudiu Palaz a anunţat că va reanaliza legalitatea solicitării acestora.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite