Constanţa: Scrumbie bulgărească la porţile Deltei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tulcenii de pe malul Dunării pot cumpăra din pieţe scrumbie de import. Preţul trufandalei este destul de piperat. În pieţele din Tulcea deja a apărut scrumbia la vânzare, destul de devreme ar spune unii, însă adevărul este că marfa este de import şi provine din Bulgaria.

„Se vinde destul de bine chiar dacă e destul de scumpă, respectiv 16 lei kilogramul. Are acelaşi preţ cu şalăul, însă lumea cumpără că este trufanda, numai bună pentru un grătar. Este luată de la cei care o importă din Bulgaria, de la engrosişti“, spune Mariana, vânzătoarea de la un magazin de peşte din Piaţa Nouă. „Acum nu mai contează de unde provine! Important este să aibă acelaşi gust, că de semănat... seamănă, că doar e aceiaşi specie.

Cam scump, ce-i drept, dar odată pe an merită să simţi o aromă de scrumbie pe grătar. Nici nu se mănâncă mult, pentru că este greţoasă, doar de poftă aşa“, zice Petrică Iacob, pensionar.

Delicatesă timpurie

„Deocamdată la noi nu a apărut, adică prinsă de pescarii noştri. De obicei apare înainte de Paşte, dar a fost frig. Trebuie să fie cald câteva zile ca să înceapă să intre pe braţele Dunării de pe mare“, a declarat Dan Vebina, proprietarul unei cherhanale din Crişani.

Anul trecut, în apropierea Paştelui, kilogramul de scrumbie românească a ajuns la 12 - 14 lei în magazinele din Tulcea, în timp ce de la sursă, la Sfântu Gheorghe sau Sulina se vindea cu 5 - 8 lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite