Constanţa: Scrisorile micuţilor au ajuns la Moşu’

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de scrisori trec în fiecare an prin mâinile factorilor poştali pentru a ajunge la Moşu’. Pentru cei mici, adresa lui Moş Crăciun nu mai este un secret. La sfârşitul fiecărui an, aştern pe hârtie cele mai ascunse dorinţe.

Bunicii sunt cei care trebuie să pună scrisorile în cutiile poştale. Deşi adresele sunt variate (Finlanda, Alaska, Polul Nord sau Germania. în Statele Unite ale Americii), acestea ajung, cu siguraţă, la cel mai iubit personaj: Moş Crăciun.

„Dragă Moş Crăciun, pentru că am fost cuminte aş vrea să primesc o bicicletă şi un ruj ca al mamei mele“. Este dorinţa Mirunei. Scrisoarea ei va ajunge în Laponia, odată cu alte mii de scrisori ale copiilor din Constanţa, Slobozia şi Ialomiţa. În măsura posibilităţilor, rugile multora dintre ei sunt ascultate. Mai sunt însă şi scrisori care se „pierd“ pe drum. Este vorba despre scrisorile care nu sunt timbrate. 

Adresele lui Moş Crăciun

Un lucru nu trebuie să uite cei mici: pentru ca scrisoarea să ajungă la Moş Crăciun trebuie să aibă adresa corectă. El poate primi scrisorile pe adresele: Santa Claus Village, FIN-96930 Arctic Circle, Finlanda; Santa Claus, Paralela 66, Rovaniemi, Finlanda; PO Box 11111, North Pole, America; Santa Claus Main Post Office, Santa Village, FIN-96930 NAPAPIIRI; North Polar - Santa Claus, PO Boc 56799 North Pole, Alaska 99705-1799; North Polar - Santa Claus, PO Box 56099, North Pole, Alaska 99705-1099; Santa Claus House, 101 St. Nicholas Drive, North Pole, AK 99705; Weihnachtsmann, Weihnachtspostfiliale, 16798 Himmelpfort, Germania. Singura condiţie este ca scrisorile să fie timbrate.



Scrisorile pentru Moş Crăciun încep să sosească de pe 17 - 18 decembrie, în fiecare an. Se adună câte un sac de scrisori pe fiecare tură de la micuţii din Constanţa, Călăraşi şi Slobozia. „Noi le triem şi pleacă toate, fără excepţie, la destinaţie, chiar dacă pe plic, la adresă este trecut doar Laponia“, a spus Carmen Claudia Şerban, şef de tură la centrul de tranzit regional al Poştei Române Constanţa.

75.000 de copii din România i-au scris moşului

Anul trecut, printre cei mai „activi“ copii care i-au scris Moşului au fost micuţii din România. „Peste 75.000 de copii din ţara noastră i-au scris lui Moş Crăciun, România ajungând astfel pe locul II în lume în topul celor mai numeroase scrisori trimise în anul 2009. Din anul 1985 până în prezent, Moş Crăciun a primit, prin intermediul poştei, pe adresa Santa Claus’ Main Post Office, Arctic Circle, Rovaniemi, Finlanda, aproape 14 milioane de scrisori din 197 de ţări“, spun reprezentanţii Poştei Române.

Citeşte mai multe despre scrisorile lui Moş Crăciun în Adevărul de Seară!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite