Constanţa: Scriitoarea Amalia Maria Ionescu, sărbătorită de Ziua Mondială a Crucii Roşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La împlinirea a 151 de ani de la înfiinţare, Crucea Roşie filiala Constanţa a sărbătorit prin susţinerea unui spectacol de caritate.

Tinerii voluntari prezenţi la Liceul Lucian Blaga pentru a marca Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii au stâns 500 de lei pentru a o ajuta pe profesoara de istorie şi scriitoarea Amalia Maria Ionescu.

După ce tinerii au citit mesajele Crucii Roşii, Carmen Lungu, directorul filialei din Constanţa, a înmânat diplome voluntarilor care s-au remarcat în campanii. Au fost premiaţi Costică Cojoc, comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa, Cristian Dumitru, poliţist de proximitate la Secţia 5 Poliţie, Nicu Munteanu, profesorul şi compozitorul grupului vocal „Fantastico“ şi scriitoare şi mulţi alţii.

Sărbătoare caritabilă

Printre cei care au primit diplome din partea Crucii Roşii, filiala Constanţa, se numără şi Amalia Maria Ionescu, fostă profesoară de istorie şi autoare a cărţii, „Parfum de liliac. Aripi Frânte“. „Sărbătorim 151 de ani de la înfiinţarea Crucii Roşii şi Semilunii Roşii printr-o acţiune caritabilă. Nici de ziua noastră nu am uitat care este scopul organizaţiei şi am oferit 500 de lei profesoarei, care se află la limita subzistenţei“, a spus directorul filialei Crucii Roşii Constanţa.

În vârstă de 75 de ani şi cu o pensie de 700 de lei după o viaţă de muncă, scriitoarea Amalia Maria Ionescu a fost ajutată pentru a-şi putea duce traiul mai uşor pentru o perioadă de timp. „După ce că din 700 de lei plăteşte 100 de euro chiria, suferă şi de o boală rară, pentru care trebuie să scoată din buzunar sume mari de bani pentru medicamente. Este singură pe lume, fără sprijin şi am încercat să-i aducem un zâmbet pe buze chiar de ziua noastră, a Crucii Roşii“, a mai spus Carmen Lungu.

Imediat după ce a primit ajutorul din partea echipei Crucea Roşie, scriitoarea a mărturisit că gestul a fost pentru ea o gură de aer. „Vă mulţumesc din suflet“, a reuşit să rostească, plină de emoţie, scriitoarea.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite