Şcolile de top, asaltate de boboci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile din mediul rural încă nu au completate efectivele pentru învăţământul primar, iar în Constanţa unele şcoli şi-au completat efectivele.

Goana pentru un loc în clasa a I a început încă din luna ianuarie, în cazul şcolilor bune din oraş. Un top oficial al celor mai bine cotate unităţi nu există în evidenţele Inspectoratului Şcolar Constanţa, publicitatea fiind făcută doar de foştii absolvenţi ai şcolilor respective.
Părinţii aleargă de la şcoală la alta, se interesează de învăţătoare, de dotarea şcolii respective şi ei sunt cei care şi stabilesc, neoficial, criteriile de departajare a şcolilor“, a declarat inspectorul de specialitate a învăţământului primar Daniela Elisei.
La înscrierile în clasa I se ţine cont de zona în care locuieşte copilul, dar şi de fraţii mai mari care învaţă în aceeaşi şcoala.
Directorii au la dispozitie în general câte trei - patru clase pentru boboci, dar spun că în cazul în care primesc foarte multe cereri, sunt dispuşi să le suplimenteze.
Unele şcoli din Constanţa au deja efective complete sau cererea depăşeşte planul de scolarizare. De exemplu, la Şcoala Ferdinand, sunt 85 de copii înscrişi pe 75 de locuri. La Şcoala cu clasele I – VIII „Gheorghe Ţiţeica“ din Constanţa, peste 100 de părinţi au depus dosarul de înscriere din luna ianuarie şi până în prezent.
În planul de şcolarizare, sunt cinci clase întâi pentru anul şcolar viitor, cu tot atâtea cadre didactice titulare. Vor fi 27 de elevi pe clasă, dar dacă vom mai avea cereri, vom face repartiţia prin tragere la sorţi, în luna iunie“, a explicat Aneta Dragnea, directorul unităţii de învăţământ.
Directorul unităţii şcolare Ion Jalea, Mihaela Calenici, a declarat că locurile pentru clasa I au fost ocupate, fiind depuse 140 cereri pentru 125 de locuri.

Citeşte în care sunt şcolile ocolite de elevi!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite