Constanţa: Şcolile constănţene, din ce în ce mai puţine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai mulţi elevi abia dacă s-au acomodat în şcolile unde au fost înscrişi iniţial
Cei mai mulţi elevi abia dacă s-au acomodat în şcolile unde au fost înscrişi iniţial

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) a hotărât fuzionarea mai multor şcoli din judeţ, deşi unele au peste 400 de elevi şi desfiinţarea a 387 posturi de cadre didactice şi nedidactice.

Unităţile de învăţământ constănţene vor intra din această toamnă într-un puternic proces de comasare. ISJ a trecut pe lista neagră mai multe instituţii, toate aceste schimbări făcând parte din restructurarea reţelei şcolare.

Şcoala nr. 36 va deveni structură a Liceului Teoretic Decebal, Şcoala nr. 21 va ţine de Şcoala nr. 8 şi va deveni structură a acesteia. Cele două săli de grădiniţă vor fi transferate în clădirea Şcolii nr. 21, care va deveni grădiniţă din toamnă. Problema este că Liceul Teoretic Decebal are capacitatea de a şcolariza elevii Şcolii nr. 36, însă nu poate garanta că vor putea prelua tot personalul auxiliar.

„Nu ştiu dacă îi vom putea prelua pe toţi, în condiţiile în care încadrarea personalului se face în funcţie de numărul total de elevi“, a declarat directorul unităţii, Cornelia Şerban.

„Caragiale“, transformat în grădiniţă

Şcoala nr. 21 I.L. Caragiale  va fi desfiinţată din toamnă, urmând ca în actualul sediu să se formeze Academia Grădiniţelor, cu mai multe grupe de preşcolari.

Lista nu se opreşte aici. Şcoala nr. 5 din Medgidia va deveni odată cu începerea anului şcolar 2010 - 2011 structura Şcolii nr. 6, iar singura clasă de yachting din ţară va fi transferată de la Şcoala nr. 6 Nicolae Titulescu la Liceul cu Program Sportiv.

Aglomerare la „Haşdeu“

Inspectorul Şcolar a mai declarat că restul de clase vor deveni structură a Şcolii nr. 12 Bogdan Petriceicu Hasdeu, deşi unitatea a mai fuzionat o dată în toamna anului trecut cu Şcoala nr. 27. „Acolo nu s-a făcut o comasare şi o eficientizare a claselor“, şi-a motivat Buhaev decizia.

Întrebat ce părere are vizavi de hotărârile Inspectoratului Şcolar Judeţean, directorul Şcolii nr. 6, Constantin Boroianu a declarat că el a aflat de toate aceste schimbări la ultima şedinţă la care a fost convocat.

Aflaţi mai multe despre situaţia învăţământului constănţean din Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite