Constanţa: Scoici şi nisip, accesorii chic la târg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accesoriile din materiale marine sunt considerate de bon-ton printre cumpărătorii „Târgului cu suflet de la malul mării“. Preţul minim este de 5 lei (pentru o pereche de cercei) şi ajunge până la 35 de lei (pentru un set complet). Dacă obiectele sunt realizate din argint, preţurile ajung şi la 200 de lei.

În vremuri de criză, când artiştii îşi închid buticurile, tinerii constănţeni se remarcă prin colecţii ingenioase la „Târgul cu suflet la malul mării“, aflat la a doua ediţie.

Obiectele prezentate pe platoul din faţa Casei de Cultură din Constanţa sunt mărturia maturizării şi transformării artiştilor constănţeni, care au acordat o mai mare atenţie detaliilor şi motivelor marine în accesoriile handmade.

Scoicile, în trend

De la inele din scoici (6 lei), la coliere (preţuri cuprinse între 15 şi 35 de lei) şi brăţări din fire înnodate realizate prin tehnici numai de ei ştiute (5 lei), artiştii s-au întrecut în a prezenta obiecte handmade de excepţie. Cerceii pictaţi cu tematică marină sau cei realizaţi din nuanţe aprinse de vară, lumânărele parfumate în suport de melc, sunt doar câteva din creaţiile artiştilor constănţeni.

Mihaela Ramona Potera, participantă la târg, a realizat un colier la baza gâtului din perle de plastic şi pandantiv din scoică mare. Pentru munca depusă, Mihaela a scos la vânzare creaţia ei cu 25 de lei.

De la păpuşi la bentiţe

Venit tocmai din Cluj-Napoca, Lucian Borş a prezentat la târg o colecţie unică de păpuşi lucrate manual. „Sunt lucrate în familie, de la fete la soţie“, se mândreşte bărbatul. Preţurile sunt diferite, în funcţie de mărime, şi pornesc de la 35 de lei şi ajung până la 50 de lei.

Oglinzile decorative placate cu scoici şi steluţe de mare (50 de lei bucata), dar şi bentiţele fantezie (10 lei) pot fi cumpărate de la standurile târgului. Expoziţia de creaţii handmade de la Casa de Cultură este deschisă până duminică, ora 20.00.

Accesoriile de sezon, în vogă

La târg puteţi găsi cercei cireşe (7 - 15 lei), set de argint căluţi de mare cu ametist (70 de lei), inele argintate şi colorate (5 - 25 de lei), broşe gărgăriţă (8 lei), cercei acadea (15 lei), lumânări parfumate în scoici de mare (6 lei), pandante din lut polimeric (7 lei - 15 lei).

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite