Constanţa: Scandalul „Laptele şi cornul“ înfometează școlarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma îmbolnăvirilor de la Școala nr. 3, furnizorii au protestat, iar micuții din mai multe unități au fost privați de gustările zilnice. La Liceul Teoretic Ovidius, laptele şi cornul nu au venit pe 21 septembrie.

La Grădiniţa nr. 59 au fost zile în care a fost distribuit doar cornul, iar la liceul Lucian Blaga, copiii nu au primit vineri niciun produs.

Vinerea trecută, aproximativ 830 de copii au fost privaţi de corn şi lapte. „Ne-au adus luni şi pentru duminică, dar nu am primit nicio explicaţie“, susţine directorul licelului Lucian Blaga, Iuliana Linea. „După ce s-a remediat problema furnizării, acum sunt întârzieri. Se întâmplă ca elevii să nu mănânce în pauza mare, pentru că produsele vin după ora 10.00“, mai spune directorul.

Au mâncat cu degetele

La Şcoala nr. 3 Ciprian Porumbescu, directorii s-au plâns la Inspectoratul Şcolar Judeţean al Judeţului (ISJ) Constanţa că nu au primit lapte şi corn timp de patru zile. La începutul anului de învăţământ, la Şcoala generală nr. 2 din Valu lui Traian, crema de brânză a fost livrată fără linguriţă.

„După cei care se ocupă de distribuţie, copiii ar fi trebuit să mănânce crema cu degetele. Problemele au fost remediate şi sperăm să nu se repete“, spune Elena Preda, directorul insituţiei de învăţământ.

Pasează vina

Reprezentanţii ISJ Constanţa au luat la cunoştinţă de toate probleme programului naţional Laptele şi Cornul, dar se apără spunând că ei doar monitorizează câţi copii trebuie să primească produsele.

Citeşte mai multe în !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite