Constanţa: Satul lui Patzaichin, inundat de apele pluviale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectantul digurilor a uitat să amenajeze şi un sistem de rigole la diguri, iar din cauza ploilor, apele pluviale s-au revărsat în localitatea Mila 23, locul de baştină al legendei canotajului românesc, Ivan Patzaichin.

Satul a fost cuprins ca într-un brâu de ciment, menit să protejeze gospodăriile în faţa apelor, care se revărsau odată cu creşterea Dunării. Pentru că nu au fost construite rigole, toate apele pluviale rămân în mijlocul satului, ca într-o cadă uriaşă, spre nemulţumirea localnicilor.

„Am fost nevoiţi să săpăm mici canale de drenare a apei, care se adună în curţi. Toată apa nu se mai scurge spre canal, se strânge în curţile noastre. Au venit anul trecut o comisie, au promis că se rezolvă, dar degeaba, nu s-a făcut nimic“, spune Ştefan Condratov, un localnic din Mila 23.

În aşteptarea răspunsului

Oamenii care au casele şi anexele gospodăreşti amplasate între şcoală şi dispensar au purtat o discuţie la faţa locului cu reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române, ai proiectantului şi executantului lucrării de consolidare a digului de protecţie pentru a găsi o soluţie. Concluzia: este necesară construirea rigolelor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite