Constanţa: Sătenii din Poiana vor locuri de muncă de la preşedintele ales

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătenii din Poiana, un sat situat la 15 kilometri de Constanţa, au votat sperând că preşedintele îi va scoate din sărăcie. Oamenii şi-au exprimat opinia şi cu privire la Parlamentul unicameral, deşi au recunoscut că nu au habar ce înseamnă.

Oamenii s-au îndreptat către secţia de votare din centrul satului de la primele ore ale dimineţii. „Mi-aş dori ca preşedintele ales să dea locuri de muncă şi case pentru tineri. Dacă aş fi preşedintele României, m-aş uita în jur la cei saraci, să-i ajut şi pe ei“, spune Gheorghe Năstase, un localnic în din Poiana. Nu ştie carte şi nici măcar câţi ani are. Nu i-a spus nimeni ce-nseamnă Parlamentul unicameral, dar spune c-ar fi mai bine să fie mai puţini parlamentari plătiţi din banii românilor.

Nici Ionel Lungu n-a aflat care-i treaba cu unicameralul, dar ştie ce i-ar cere preşedintelui României. „Aş vrea să se gândească la tineri, să le dea locuri de muncă. Eu sunt paznic şi câştig 500 de lei pe lună. Muncesc de cum se luminează şi până se întunecă pentru banii ăştia. De Parlamentul ăsta unicameral nu prea ştiu dacă o aduce vreun avantaj sau vreun dezavantaj“, spune bărbatul în vârstă de 49 de ani.

Gheorghe şi Ioana Gegiu, doi pensionari în vârstă de 74 şi 78 de ani au venit să voteze pentru viitorul copiilor. „L-am ruga pe preşedintele ţării să le dea locuri de muncă. Fata noastră e avocat de profesie şi n-are unde să muncească“, spun cei doi bătrâni.

Pe Stelică Marin ziua votării l-a prins la muncă. Dar spune că va merge la secţia de votare, ca orice cetăţean responsabil. „Mereu am sperat că va fi mai bine. L-aş ruga pe preşedintele care o să iasă după alegeri - să facă o schimbare în privinţa locurilor de muncă. Eu câştig 700 - 800 de lei şi muncesc în fiecare zi, de dimineaţa până seara. Sperăm la o schimbare în bine“, spune el.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite