Şapte şcoli din Constanţa, premiate pentru activităţi sportive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Palatul Copiilor din Constanţa, a avut loc astăzi, începând cu ora 10.00, Şedinţa Tehnică a Directorilor de Unităţi de Învăţământ Preuniversitar prin care s-a analizat activitatea şcolară din primul semestru al anului 2010 – 201.

Subprefectul Constanţei, Aidân Kurt-Mola, unul dintre participanţii la evenimentul de astăzi, a transmis felicitări cadrelor didactice. „Întotdeauna am considerat că cei care se ocupă de tineri, înainte ca aceştia să intre în mediul universitar,le oferă nu numai informaţie profesională ci şi o conduită morală“, a declarat subprefectul.

Fusun Aramaz, consul al Republicii Turcia a transmis un mesaj de încurajare conaţionalilor săi din România. „ Îi încurajez pe căteţenii turci şi tătari să fie nişte oameni buni ai acestei ţări“, a declarat Aramaz.

Distincţii pentru şapte şcoli din oraş

În cadrul Şedinţei Tehnice de astăzi, şapte unităţi de învăţământ din Constanţa au primit diplome pentru implicarea în activitaţile sportive. Şcolile care se vor mândri cu un premiu în plus sunt: Şcolile nr.16, 40 şi 29, Colegiul Tehnic Energetic, Liceul de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, Colegiul Comercial Carol I. 

„Sperăm ca tinerii să ne ajute să fim mai energici şi îi felicit pe această cale pe toţi cei care s-au implicat în activităţile sportive“, a spus Elena Frîncu, director executiv al Direcţiei pentru Sport şi Tineret.

Căpitanul Dan Marius Nicolae, reprezentantul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis“ a precizat că niciun elev din şcolile constănţene nu a avut de-a face cu legea. „Nu au fost evenimente de natură infracţională în care să fie implicaţi elevi“, a spus căpitanul. Veştile bune au curs pe bandă rulantă. Pentru anul în curs, rata abandonului şcolar a scăzut de la 0.90 de procente, la 0.87.

Aliss Andreescu, inspector şcolar general, a încheiat întâlnirea cu directorii cu mulţumiri şi încurajări. „Noi sprijinim profesorii, avem nevoie de stabilitate. Le mulţumim tuturor şi sperăm ca în anii viitori să obţinem rezultate cel puţin la fel de bune“, a declarat inspectorul general.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite