Constanţa: Sânge de jandarm pentru micul fotbalist de la Academia Hagi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmul Daniel Ianţuc a donat de dimineaţă sânge
Jandarmul Daniel Ianţuc a donat de dimineaţă sânge

Jandarmii au donat sânge pentru salvarea vieţii micuţului fotbalist Alexandru Ţeican (10 ani), accidentat în drum spre antrenament, şi a tatălui său.

Copilului i-a fost extirpată splina şi are o fractură de femur, ce i-au pus capăt visului de a face fotbal de performanţă. Ucenic la Academia Hagi, Alexandru este fiul unui fost fotbalist cunoscut al Constanţei, jandarmul Sorin Ţeican, şi el grav rănit în carambolajul de duminică dimineaţă din Mamaia, provocat de un şofer cu o alcoolemie de 2 la mie. „Ştim cât de mult şi-a dorit băieţelul să joace fotbal. Facem orice să putem ajuta“, au spus jandarmii.
Jandarmii, aşteptând să doneze sânge

Alexandru este internat la Terapie Intensivă, la Spitalul de Urgenţă Constanţa, la fel ca tatăl său.

Vis distrus


Accidentul a pus capăt visului unui copil talentat, care, chiar dacă se va reface în totalitate, nu va mai putea să urmeze cariera sportivă pe care şi-o dorea. Alexandru este fiul lui Sorin Ţeican, fotbalist la FC Farul Constanţa, Juventus Bucureşti, Callatis Mangalia  şi Cimentrul Medgidia până acum trei ani când a intrat în Jandarmerie.
Alexandru este internat la Reanimare

Jandarmii, la coadă la spital, la donat sânge
Alexandru este internat la Reanimare

Duminică dimineaţă, la ora 9.00, Alexandru se ducea, împreună cu tatăl său, la antrenamente la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, când maşina lor, o Toyota, a fost lovită de un şofer beat.

„Îmi pare extraordinar de rău pentru ce s-a întâmplat. Face parte dintre cei 40 care urmau să fie selecţionaţi, la vară, în grupa de elită sau măcar în grupa II a Academiei. Îl cunosc şi îl stimez extraordinar de mult pe tatăl său, jucător la FC Farul când eram şi eu la club. Chiar este unul dintre copii talentaţi şi care au depus mult efort“, a declarat preşedintele academiei, Paul Peniu.
Accidentul a pus capăt visului unui copil talentat
Înscris la grupa cea mai mică de vârstă, Alexandru se antrena de trei ori pe săptămână, dornic de performanţă.

Banca goală de la şcoală

Alexandru Ţeican este elev în clasa a III-a al Colegiului Naţional Pedagogic Constantin Brătescu. „Este un copil extraordinar de isteţ şi comunicativ. A progresat frumos, a participat la toate concursurile noastre, în special la cele de matematică şi a obţinut rezultate foarte bune. Noi îl aşteptăm să revină printre noi. Mama lui ne-a spus că este optimist şi că era dornic să vină la şcoală pentru că avea de predat un proiect. O să îl ajutăm să recupereze tot“, a declarat Tatiana Tunaru, învăţătoarea băieţelului.

Donează sânge
Îngrijoraţi de soarta colegului lor, jandarmii Inspectoratului Judeţean au decis să-i ofere un pic de ajutor, constând în bani şi orice altceva ar putea să le fie de folos în aceste momente. Jandarmii au decis să strângă bani, iar azi-dimineaţă s-au dus să doneze sânge la Centrul de Transfuzii. „Colegul nostru este mândru de fiul său şi ştim cât de mult şi-a dorit băieţelul să joace fotbal“, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Livius Iordănescu.

Nu recunoaşte


Valentin Pănătau (25 de ani), şoferul care a provocat accidentul de duminică dimineaţă, în care au fost implicate patru maşini, nu a recunoscut nimic. El a susţinut că nu a condus nici o maşină şi a refuzat să fie testat la locul accidentului.

Lui Pănătău i-au fost luate probe biologice la spital şi aşa s-a descoperit că avea o alcoolemie de 2 la mie. Bărbatul va fi audiat la externarea din spital, pentru că a fost rănit în accident. El riscă să se aleagă cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Accidentul a pus capăt visului unui copil talentat
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite