Constanţa: SMURD-ul are nevoie de un elicopter. Oricine poate da o mână de ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundația pentru SMURD continuă şi în 2011 seria campaniilor pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit către SMURD. Anul acesta, pentru prima dată, fundația pornește acțiunea prin declararea scopului colectei din 2011: achiziționarea unui avion sanitar operat de SMURD.

Campania își dorește să convingă populația cu privire la importanța achiziționării unui avion sanitar și, implicit, să redirecționeze 2% din impozitul pe venit către SMURD, în vederea atingerii acestui deziderat.

„Ideea achiziționării unui avion sanitar a apărut în urma numeroaselor cazuri în care personalul SMURD a trebuit să se declare înfrânt de distanța până la cel mai apropiat centru medical specializat sau de condițiile meteorologice. Este cunoscut faptul că zborul cu elicopterul și,  implicit, eficiența acestuia sunt limitate de distanțe și vreme. Un avion sanitar, dotat cu toată  tehnica necesară desfășurării în bune condiții a actului medical, ar înlătura aceste impedimente“, a declarat Paula Anghel, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

Până acum, pentru a deservi cazurile cele mai urgente, SMURD a închiriat un aparat de zbor pentru transportul pacienţilor la 36 de misiuni, dintre care 13 având ca pacienți copii cu vârsta sub 6 ani.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite