Constanţa: S-au călcat în picioare la slujba de Bobotează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slujba a avut loc pe faleză, în faţa Cazinoului
Slujba a avut loc pe faleză, în faţa Cazinoului

Deşi slujba a început ieri abia la ora 12.00, oamenii s-au strâns cu câteva ore mai devreme în faţa catedralei Sfinţii Petru şi Pavel, în speranţa că apa sfinţită le va aduce sănătate şi îi va feri de rele în anul care tocmai ce-a început.

Zeci de persoane de vârsta a treia, dar şi tineri s-au îmbulzit să ajungă la butoaie şi pentru a asculta cântările preoţilor.

Unii dintre ei se împingeau şi-şi adresau injurii, iar în momentul în care Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a început să agite buchetul de busuioc, pe care l-a introdus apoi în butoaiele cu apă, lumea s-a isterizat şi mai tare, toţi vrând să prindă măcar o picătură din apa sfinţită.

Rita şi Dolănescu au făcut senzaţie

Carele cu apă au fost duse de şase boi, în urma cărora păşeau mai timid şase măgăruşi. Atracţia zilei a fost Rita, o măgăriţă beteagă de-un picior, în vârstă de patru luni. Stăpânul ei, Liviu Raicu din Valu lui Traian, ne-a spus că Rita a fost muşcată la scurt timp de la naştere de mai mulţi câini şi de atunci are probleme la mers.

Măgăriţa a participat la Bobotează alături de tatăl ei pe nume Dolănescu şi de mama Veta, însă din gaşcă nu au lipsit nici Gică, Loredana şi Procuroru’, ceilalţi trei măgari.

Boboteaza s-a terminat cu scoatearea crucilor aruncate de IPS Teodosie în apă, norocoşii fiind Ion Radu din Mangalia, Andrei Imbrea din Bucureşti şi Mihai Sedul, student la Academia Navală Mircea cel Bătrân din Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite