Constanţa: S-a deschis sezonul la plaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai râvnită porţiune de pe litoral, Mamaia - între zona Butoaie şi Cazino, a fost disputată astăzi, în a doua zi a licitaţiilor pentru câştigarea dreptului de exploatare a plajelor pentru sezonul turistic 2011. Au fost scoase la licitaţie plajele din dreptul hotelurilor Rex, Iaki, Mamaia, Tomis, Pelican, Dorma, Modern, Central.

Aproximativ 100 de agenţi economici îşi dispută sectoarele Mamaia IV şi Mamaia V, preţul de pornire fiind de 10,38 lei fără TVA pentru metrul pătrat de plajă.

Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia şi patronul hotelului Tomis de 3 stele din Mamaia a venit astăzi la sediul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral pentru a participa la licitaţie.

„Vrem să anulăm licitaţia“

„Milităm la ora aceasta pentru anularea licitaţiei. Acest caiet de sarcini nu a fost discutat cu nicio asociaţie, nici cu Ministerul Turismului. Mă interesează plajele în momentul în care se vor da hotelierilor. Am făcut sesizări la Ministerul Turismului şi sper să se facă dreptate", a precizat acesta. El speră ca printr-o hotărâre de Guvern, plajele să ajungă gratuit la hotelieri şi nu la operatori de plajă care nu pot oferi turiştilor servicii de calitate.

„Dovada că niciun operator de plajă sau agent economic nu ştie ce înseamnă turismul este că la Târgul de la Berlin cel mai mare operator german, TUI, refuză să mai vină în România. Ei sunt nemulţumiţi de condiţiile execrabile oferite de plaja românească. Noi susţinem ce a spus TUI, ca plajele să treacă fără niciun fel de licitaţie în posesia hotelierilor, pentru ca ele să fie incluse în pachelul turistic cu titlu gratuit", a arătat Bucovală.

Preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia mizează şi pe ce spune preşedintele ţării, Traian Băsescu, că va schimba Constituţia şi că vor apărea euroregiuni: „Dacă o să fie euroregiunea Dobrogea, atunci plajele sigur o să ajungă la Constanţa".

Curăţă plajele bulgarilor

Cel mai mare operator de plajă de pe litoralul românesc, Sorin Greavu, reprezentantul Romned Port Operator, a licitat pentru 16 sectoare: „Am investit mult în utilaje de curăţare a plajelor, de aceea vreau să închiriez. Preţul de pornire este de 10,38, dar ajunge şi la 20,6. Iar pentru un beach bar metrul pătrat este de 1.441 de lei".

Sorin Greavu s-a extins şi la bulgari, unde de patru ani curăţă plajele de la un capăt la altul. „Nu exploatez plaja, doar o curăţ pentru că am utilaje performante. În urmă cu patru ani mi-am depus oferta şi m-au desemnat pe mine să mă ocup de curăţarea plajelor. Sunt mult mai serioşi şi, dacă-ţi faci treaba, nu ai probleme cu ei", a explicat Greavu.

În ultima zi a licitaţiei, mâine, ofertanţii luptă pentru plajele din Eforie şi Vama Veche.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite