Constanța: Roxana Gemai trăiește în pași de salsa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când era mică, visa să devină balerină. Acum doi ani, s-a îndrăgostit de salsa. Dansul cu mişcări unduitoare şi muzică pasională a devenit ca un drog pentru ea.

Roxana a e o femeie puternică, independentă, dar dincolo de latura ei pragmatică descoperi un om sensibil. „Mereu am fost aşa, am avut pe de o parte înclinaţii artistice, iar pe de altă parte am fost cerebrală“, mărturiseşte ea.

Micuţa balerină

În visele ei de copil, era prinţesa răpită de un cavaler călare pe un cal alb. „Probabil, în subconştient, mereu mi-am dorit asta“, povesteşte Roxana zâmbind. Povestea ţesută de micuţa domnişoară n-a devenit realitate. În schimb, a avut o copilărie fericită, pentru că a fost mereu răsfăţată de fratele mai mare cu trei ani. „Întotdeauna el a avut grijă de mine. Îmi amintesc că atunci când mergeam la ski, mă proteja mereu. E una dintre amintirile mele frumoase din copilărie“, spune tânăra.

În clasa a IV-a s-a apucat de balet. „Am luat lecţii de balet la Liceul de Artă. Părinţii mei vroiau să ne facă artişti. Pe fratele meu l-au trimis la cursuri de vioară“, îşi aminteşte Roxana. A făcut balet până în clasa a VIII-a. Dar pasiunea pentru artă a fost învinsă de latura pragmatică. Pentru o vreme, Roxana a lăsat deoparte aspiraţiile de artist. „M-am gândit că trebuie să-mi dezvolt şi partea practică, nu doar pe cea artistică“, mărturiseşte Roxana.

De la artă, la tehnică

S-a înscris la Liceul 4, cu profil tehnic, fără să se mai gândească la preocupările sale artistice.  După absolvirea liceului, i-a trecut prin cap să urmeze o facultate de turism sau de ştiinţe economice. „Mama îmi spunea mereu să mă îndrept spre design interior, dar în final eu am ales Facultatea de Management Comercial şi Turistic“, spune tânăra.  În timpul facultăţii, a lucrat la o agenţie de turism.

Mai târziu, a decis că trebuie să-şi înfiinţeze propria afacere. Aşa a luat naştere firma de organizări nunţi, care îi permite să-şi pună în valoare calităţile artistice. Din fiecare eveniment face spectacol. A organizat nunţi retro, cu tematică marină sau alăturând elemente specifice fiecărui anotimp. „Partea de organizare şi creaţie este cealaltă pasiune a mea. Plec de la un element şi facem un întreg concept. De fiecare dată sunt perfecţionistă. Uneori, cei din echipa mea glumesc pe seama asta, fiindcă ochiului meu critic nu-i scapă nimic“, spune Roxana.

Lecţia de salsa

Dar marea ei dragoste rămâne salsa. A devenit ca un drog pentru ea. Un drog benefic. Nu trece nicio săptămână fără să danseze. Nu ratează nicio petrecere. „Am aflat de cursuri de la o prietenă de-a mea şi m-am entuziasmat. Aşa am ajuns să fac salsa. Oricum, mie mi-a plăcut dintotdeauna muzica latino, aşa că nu a fost greu, mai ales că făcusem şi balet“, povesteşte Roxana.

Care-i prima lecţie? „La salsa trebuie să înveţi paşii de bază, apoi totul este uşor. Trebuie să treacă două - trei luni până înveţi să dansezi cum trebuie. Cel mai mult îmi plac petrecerile salsa. O seară petrecută acolo e foarte intensă. Dansezi în continuu ore la rând. Îmi mai plac valsul, tangoul argentinian, dar şi street-dance-ul“, spune Roxana.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite