Constanța: Romeo Andrei a adunat peste 16 kilograme de medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Navomodelismul este o pasiune pentru care fostul ofiţer de marină a investit mii de ore de muncă. Romeo Andrei este expert în arheologie navală, iar de patru ani a ieşit la pensie.

Se poate spune că a dedicat o viaţă de om documentaţiilor pentru realizarea modelelor de nave, unele la scară mare, altele de numai câţiva centimetri.

Este pasionat de tot ce înseamnă mare şi navigaţie, fapt ce poate fi dedus cu uşurinţă din momentul în care păşeşti pragul casei sale. În loc de bibelouri, pe mobila din hol şi sufragerie se găsesc fel şi fel de componente care te duc cu gândul la marină şi navigaţie. Pereţii sunt rezervaţi unei alte mari pasiuni: pictura. Tablouri mai mari, sau mai mici, a căror istorie este cunoscută în amănunt de proprietar.

Un loc de cinste, pe un suport cumpărat de la târgurile de antichităţi şi recondiţionat de navomodelist este dedicat unei alte lucrări finalizată cu mult drag: yachtul regal al Marii Britanii - Mary, care „odihneşte“ în mărime naturală la Muzeul Regal al Marinei şi a cărui replică Andrei Romeo a realizat-o între anii 1999 - 2004. Nu mai ştie câte navomodele a construit până acum. Ştie doar că sunt vreo 11.

La multe dintre ele nu a vrut să renunţe. Îşi aminteşte despre „La Belle“ că a realizat-o într-un timp record - 8 luni. „De regulă, muncesc la un model între 3 şi 4 ani, cu condiţia să îi dedic 6 - 8 ore pe zi“, mărturiseşte Andrei.

Se pregăteşte de Italia

Fiecare navă realizată de Romeo Andrei are un loc de cinste în casa lui, iar în dreptul fiecăreia stau medaliile adunate de-a lungul anilor la zecile de competiţii naţionale şi internaţionale la care a participat până acum.

Numai în 2010 a câştigat 3 medalii de argint şi una de aur, iar de la campionatul din Italia sigur se va întoarce cu cel puţin 2. Până acum a adunat 16 kilograme de medalii: aur, argint şi bronz şi le-a păstrat pe toate!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite