Constanţa: „Românii le oferă cazare japonezilor loviţi de cutremur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada Japoniei este asaltată de mesaje primite de la români din toată ţara, dispuşi să ajute victimele cutremurului produs la 11 martie. Unii dintre ei se oferă să doneze bani, alţii să „adopte“ niponi rămaşi pe drumuri.

În adresa electronică a ambasadei ajung zilnic mesaje de solidaritate din partea românilor care fie vor să facă o donaţie, fie se oferă să devină familii adoptive pentru japonezii rămaşi fără un acoperiş deasupra capului.

Imaginile apocaliptice transmise zilnic din Japonia au impresionat sute de români. O parte dintre ei s-au oferit chiar să îi cazeze pe niponii năpăstuiţi.

„Vin mesaje din toaţă ţara, întreabă cum pot trimite bani sau cum pot da o mână de ajutor“, explică un reprezentant al Ambasadei Japoniei în România. El spune că orice ajutor este binevenit, însă momentan nu se poate acţiona în vreun fel.

„Aşteptăm un răspuns din partea Japoniei. Până când nu vom primi o solicitare de acolo, suntem în aşteptare“, explică delegatul.

Avalanşa de mesaje primite în cele cinci zile care au trecut de la producerea catastrofei i-a luat prin surprindere şi pe reprezentanţii Japoniei. Luni, pe site-ul oficial al ambasadei nipone în România a fost postat un anunţ destinat celor care îşi oferă ajutorul.

Ei sunt sfătuiţi să se se adreseze Crucii Roşii, până când vor fi puse la punct detaliile privind locul în care în care să fie primite ajutoarele.

„Întrucât la această dată (14 martie), În Japonia nu s-a stabilit încă un loc unde să fie primite unitar donaţiile şi contribuţiile băneşti, adresăm rugămintea persoanelor care se gândesc să ofere astfel de donaţii şi contribuţii să o facă prin intermediul Crucii Roşii“, este specificat în comunicat.


Reprezentanţii filialei de Cruce Roşie din Constanţa spun că au primit o singură solicitare din partea unei persoane care intenţiona să doneze 50 de euro pentru japonezi.

„Deocamdată, acea persoană nu a venit. Oricum, momentan, doar ajutoarele în bani pot fi de folos“, a declarat Carmen Lungu, directorul Crucii Roşii Constanţa. Ea spune că eventualele donaţii constând în haine sau alimente nu pot ajunge la japonezi.

„Ei nu au unde să locuiască, nu au un acopeiş deasupra capului. Unde să fie depozitate ajutoarele?“, a completat Carmen Lungu.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite