Constanţa: Reţea de traficanţi de persoane, anihilată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţea de proxeneţi care se ocupa cu traficul de persoane a fost anihilată de poliţiştii constănţeni. Patru membrii ai grupării au fost reţinuţi în urma unor descinderi efectuate în Ovidiu de Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane  şi luptătorii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi.

Suspecţii sunt acuzaţi că în perioada anilor 2009 – 2011 ar fi obligat cinci femei, dintre care două minore să se prostitueze. Cei cinci bărbaţi anchetaţi de oamenii legii sunt Marcel Toma, Elver, Selver Husein,  Ilică Stoian şi Zeinol Elias.

Ei  nu şi-au ales victimele la întâmplare, ci au profitat de sărăcia şi de sănătatea şubredă a celor cinci femei cu vârste cuprinse între 14 şi 34 de ani, pe care le-au racolat din comunele limitrofe ale judeţului Constanţa.

Exploatate pentru bani


Victimele au fost sechestrate, ameninţate şi obligate să se prostitueze în folosul celor cinci suspecţi: erau duse prin hoteluri, staţiuni sau trimise direct în stradă, ca să atragă clienţii. Toţi banii obţinuţi din prostituţia celor cinci victime ajungeau în buzunarele proxeneţilor.

Marcel Toma şi Selver Husein au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi ulterior au fost arestaţi preventivă pentru 29 de zile. Un al treilea membru al al grupării Elver Husein este deja arestat pentru o altă faptă.

Ceilaţi doi suspecţi, Ilică Stoian şi Zeinol Elias sunt cercetaţi în stare de libertate.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi pentru toate acuzaţiile care li se aduc, cei cinci suspecţi riscă  o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 5 şi 15 ani.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite