Constanța: Remorcher în flăcări în largul Mării Negre VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu a izbucnit în urmă cu puțin tip la bordul unui remorcher aflat la două mile în largul Mării Negre, în dreptul stațiunii Olimp. Marinarii au cerut ajutor după ce cârma s-a blocat iar vasul nu a mai răspuns la comenzi.

În acest moment, două nave cu echipaje ale Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) se deplasează către zona în care se află remorcherul.

Update: Incendiul a izbucnit la bordul remorcherului Adamclisi, sub pavilion România, al firmei Hidra Shipping . „Incendiul a izbuncnit în sala maşini şi ne-au cerut ajutor pentru că nu mai puteau face faţă. Prima navă care a ajuns acolo a fost cea a Poliţiei de Frontieră. Incendiul a fost localizat şi se încearcă stingerea lui“, a declarat Dumitru Bucureşteanu, din cadrul Centrului Maritim de Coordonare al Autorităţii Navale Române. În afară de nava Poliţiei de Frontieră alte trei şalupe se află în larg, încercând să ajute la stingerea incendiului.

Update: Situaţia a fost la un pas de a scăpa de sub control. Iniţial echipajul a încercat să aducă remorcherul la mal însă cârma era blocată, deşi motoarele funcţionau, remorcherul fiind la un pas de a fi scăpat de sub control. Ulterior membrii echipajului au reuşit să oprească motoarele. Situaţia este monitorizată prin SCOMAR (Sistemul Complex de Observare, Supraveghere Şi Control al Traficului la Marea Neagră).

Update: Incendiul izbucnit la bordul remorcherului a fost stins. Cinci persoane se aflau la bord. Nava urmează să fie tractată în portul Mangalia. În acest caz va fi declanşată o anchetă pentru a se stabili cauzele care au dus la declanşarea incendiului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite