Constanţa: Regina Maria şi Vlad Ţepeş, sculptaţi în ciocolată GALERIE FOTO ŞI VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvian Miron, alături de cele două capodopere din ciocolată
Silvian Miron, alături de cele două capodopere din ciocolată

Busturile celor două personalităţi istorice au fost sculptate şi modelate în ciocolată de maestrul cofertar Silvian Miron. Pentru cele două opere dulci, maestrul a obţinut medalia de argint la Campionatul Mondial de Gastronomie de la Luxemburg. Alţi doi concurenţi instruiţi de el au luat medalia de bronz.

Bustul Reginei Maria şi cel al lui Vlad Ţepeş au fost sculptate şi modelate în ciocolată albă, respectiv neagră, şi expuse la Campionatul Mondial de Gastronomie de la Luxemburg de celebrul cofetar constănţean Silvian Miron. „Am vrut să prezint o nouă filă din istoria României şi am realizat cele două exponate cu care am obţinut medalia de argint, care mă onorează“, a spus cofetarul.

Sculptate în 100 de kilograme de ciocolată


Silvian Miron a folosit blocuri de câte 100 de kilograme de ciocolată, iar exponatele au fost făcute în atelierul ChocoArt - Silvian din Constanţa în aproximativ o săptămână. Fiecare are aproximativ 90 de centimetri înălţime şi o greutate medie de 50 de kilograme.

image

Cele două personalităţi sculptate în ciocolată au 90 de centimetri înălţime
 Maestrul dulciurilor spune că alegerea celor două busturi nu a fost întâmplătoare. „În secolul al XVI-lea, Castelul Bran a fost folosit de Vlad Ţepeş, iar în sec XX Consiliul Orăşenesc Braşov i l-a donat Reginei Maria a României, în semn de recunoştintă faţă de contribuţia ei la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Evenimentul a fost aproape de Ziua Naţională a ţării, iar eu am vrut să marchez altfel această mare zi“, a explicat Silvian Miron.

Cei care au vizitat atelierul de ciocolată din Constanţa au fost impresionaţi de noile opere din ciocolată. „Sunt aproape cât mine busturile, dar dacă mă ambiţionez le mănânc în zece zile“, a spus micuţa Maria Militaru (7 ani).

Se retrage din concursuri


Cofetarul şi-a anunţat retragerea de la concursuri, pentru a da ocazia celor tineri să câştige concursuri, dar speră ca toţi cifetarii perfecţionaţi în atelierul propriu să-l reprezinte în lume.

image

Bustul din ciocolată al Reginei Maria
Silvian Miron a instruit doi cofetari din Timişoara, care au obţinut cu lucrările lor medalii de bronz. Frida Toth din Vest a realizat vulturul de pe Drapelul Naţional, iar Adrian Lasac un vampir. „Îmi pare rău că nicio lucrare prezentată de mine nu a fost medaliată cu aur, dar voi avea o inimă de zece ori mai mare când elevii mei vor primi această medalie”, a spus Miron.

image

Bustul din ciocolată al lui Vlad Ţepeş
Palmaresul celui mai renumit cofetar

Silvian Miron a devenit cunoscut după ce a realizat sculpturile şi rochii de ciocolată, dar şi bustul Regelui Carol. Constănțeanul a primit în 2008, la Frankfurt, Oscarul cofetarilor - Trofeul Arch of Europe.

image

Silviu Miron

Tot în acelaşi an, Silvian Miron a inaugurat la Constanţa Atelierul de Ciocolată, unde copiii pot deveni pentru o zi ciocolatieri. El a făcut şi tortul aniversar de 2.000 de euro al lui Ion Țiriac, în formă de rachetă de tenis, comandat de Ilie Năstase şi prietenii miliardarului, când acesta a împlinit 70 de ani.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite