Constanţa: Răzvan Grădinaru, înotătorul învingător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul înoată 14 kilometri zilnic
Tânărul înoată 14 kilometri zilnic

La şapte ani a vrut să înveţe să înoate, iar după trei ani a ajuns cel mai bun înotător din ţară. Majoritatea timpului şi-l petrece în apă.

Prima dată când a luat contact cu un bazin de înot a fost la vârsta de şapte ani. Tatăl lui l-a luat la un concurs şi pentru că i-a plăcut foarte mult a vrut să înveţe să înoate. A păşit timit către bazin, apoi s-a îndrăgostit de apă, a continuat să asculte de indicaţiile antrenoarei Anca Atena Buzbuchi şi după puţin timp au venit şi performanţele.

Prima medalie, la 10 ani

După trei ani, băiatul reuşea să obţină şi primele medalii la campionatele naţionale, patru la număr. „Particip la procedeele bras şi fluture şi ies învingător de fiecare dată, la toate cele trei concursuri care sunt într-un an“, spune Răzvan, acum în vârstă de 14 ani.

Probele la care a obţinut medalii sunt pe distanţe de 50, 100 şi 200 de metri, probele de fluture şi bras, dar şi mixt pe distanţa de 200 de metri. „Până la 10 ani nu ne dădeau medalii, că aş fi adunat mai multe“, explică Răzvan.

Este un adolescent modest, fascinat de ceea ce face şi cu gândul în orice clipă la performanţă. Şase zile pe săptămână se antrenează câte şase ore, atât dimineaţa, cât şi seara, iar între antrenamente se duce la şcoală.

70 de medalii

Nu ştie ce înseamnă timp liber sau un film la cinema cu prietenii. Taberele le-a înlocuit cu cantonamentele, dar nu se plânge şi nu ar dori să le înlocuiască. „Doar duminica nu fac antrenamente, dar stau acasă şi mă odihnesc“, mai spune el.

Pentru sacrificiul lui, adolescentul a fost răsplătit cu peste 70 de diplome. Ultima satisfacţie a avut-o la ultimul concurs, în luna noiembrie, când a doborât recordul naţional la 100 de metri fluture.

Înoată 14 kilometri pe zi

O altă performanţă cu care se poate mândri Răzvan este că a devenit singurul sportiv care a reuşit să obţină trei titluri de poliatlon la rând (a participat la toate probele de la categoria lui de vârstă).

„Am acasă toate diplomele şi medaliile şi o să mai adun“, promite sportivul. De la 10 ani confirmă că este cel mai bun. De cum va împlini 17 ani, Răzvan va putea participa la competiţii europene, mondiale şi olimpice. Până atunci, se va antrena şi va acumula kilometri de înot. În prezent, înoată aproximativ 14 kilometri pe zi.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară Constanţa!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite