Constanţa: Raluca Aftene este noua speranţă a street-dance-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca adoră să danseze şi îşi ia în serios pregătirea
Raluca adoră să danseze şi îşi ia în serios pregătirea

Este micuţă şi firavă. Poartă o pereche de ochelari pe nas, care îi dau un aer aparte. La prima vedere ai putea să îţi imaginezi că este o fanatică a calculatorului sau nu îşi mai scoate nasul din cărţi. Fals! Are preocupări cât de poate de normale şi naturale pentru vârsta ei: face street-dance.

Sare, ţopăie, se unduieşte, stă în mâini, în cap sau se învârte pe vârfuri cu o rapiditate uimitoare. „De mică îmi doream să dansez. Am încercat hip-hop, dance, pentru ca acum să fac street-dance. Au trecut deja doi ani de când dansez şi deja am participat la un concurs pe echipe şi ne-am clasat pe locul al treilea“, povesteşte Raluca. Este prea devreme să se gândească la ce va face mai târziu. Pentru moment îi place să danseze şi a prins gustul competiţiei. Se pregăteşte, împreună cu colegele din trupa Little Dancers a şcolii de street-dance New Force Of Dance, condusă de Cristi şi Mihaela Paţachia.

Pe podiumul naţional

Printre primele concursuri la care Raluca a participat este Nymphea Dance, la Oradea, o competiţie destinată unei categorii superioare de vârstă, dar unde, împreună cu Little Dancers s-a clasat pe locul VIII. A dovedit ce poate însă la concursul You L!ve din Bucureşti, unde au ocupat locul III la nivel naţional. La concursul Black Sea Contest însă nu le stă nimeni în cale. Aici ocupă mereu primul loc pe podium. „Acum ne pregătim pentru concursul din decembrie, de la Palatul Copiilor. Vrem doar să câştigăm cel mai important loc. Atunci când sunt pe scenă simt că trebuie să dau totul, că aşteptările sunt mari, iar eu trebuie să fiu la înălţimea acestor aşteptări“, mărturiseşte micuţa Raluca. Este de părere că toate concursurile la care participă sunt importante şi vrea să le câştige pe toate.

Program lejer


Deşi a înregistrat reale progrese în ceea ce priveşte street-dance-ul, Raluca spune că nu se speteşte muncind. Dedică pregătirii la şcoala de dans cam patru ore pe săptămână şi mai repetă paşii acasă. Recunoaşte că pregătirile sunt un pic mai intense în apropierea competiţiilor, dar timpul îi permite să acopere lejer cerinţele de la şcoală pentru ca studiul să nu aibă de suferit. Nu intenţionează să renunţe prea curând la dans. „Îmi place dansul şi nici măcar vânătăile şi loviturile nu m-au ţinut departe de dans“, spune ambiţioasă micuţa dansatoare. Tot ea mai spune că la club a reuşit să-şi facă foarte mulţi prieteni şi are mereu câte ceva de învăţat de la cei mai mari decât ea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite