Constanţa: Protecţia civilă există doar pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Administraţiile din judeţ duc lipsă de dotări pentru protecţie civilă
Administraţiile din judeţ duc lipsă de dotări pentru protecţie civilă

Din cele 71 de localități ale județului, doar şase au autospeciale de intervenţie pentru stingerea incendiilor. Serviciile pompierilor sunt prezente în toate consiliile, însă doar punctele din localităţile Corbu, Istria, Oltina, Băneasa, Topraisar şi Ostrov sunt operative.

În ultimii patru ani, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă au lichidat mai puţin de 7 la sută din incendiile produse în judeţul Constanţa. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea dau vina pe lipsa de interes a autorităţilor locale în ceea ce priveşte voluntariatul.

Nu sunt bani

„Consiliile locale, în mare parte, nu efectuează calculul estimativ al cheltuielilor necesare operaţionalizării serviciului voluntar constituit în subordine, motivând lipsa de bani“, a declarat Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea. Reprezentanții ISU spun că doar autorităţile locale din Oltina şi Topraisar au cheltuit sumele alocate pentru serviciile voluntare.

„Am folosit autospeciala la o singură intervenţie, unde a fost nevoie de ajutor. În localitate există un detaşament de cinci voluntari, pregătiţi să intervină în cazul unui incendiu“, se mândreşte Gheorghe Chirciu, edilul din Oltina.

Aflaţi mai multe din Adevărul de Seară!

Citeşte şi:

Constanţa: Zeci de vieţi sunt salvate cu maşini depăşite de vreme

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite