Constanţa: Prostituată la 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mădălina Maria Mareş are doar 15 ani. Este vârsta la care alte adolescente îşi fac planuri de viitor. Mădălina, însă, nu se gândeşte decât cum să fugă iar din centrul de plasament şi să se reapuce de prostituţie.

Este o adolescentă frumuşică foc. Poartă o pereche de pantaloni de blug, daţi din centru, mult prea lungi pentru ea şi un hanorac. Ţine tot timpul mâinile în buzunar, unde ascunde un pachet de ţigări Kent. Îi facem un compliment. „Nu sunt frumoasă“, neagă ea. Dar ochii i se umplu de lacrimi. „Am slăbit foarte mult“, adaugă ea. Nu-şi ridică ochii din pământ. Nu vorbeşte foarte mult. Inclusiv angajaţii centrului au mărturisit că au probleme cu ea în privinţa comunicării. Stă tot timpul cu faţa în pământ. Nu ne-a privit niciodată în ochi.

Pe 31 martie, poliţiştii din Mangalia au adus-o pe minoră la Adăpostul de zi şi de noapte pentru copiii străzii „Gheorghe Hagi“, după ce au prins-o că se prostitua. Fata fugise din centru în noiembrie 2009. „De atunci nu mai figurează la noi“, precizează psihologul centrului Petronela Leonte.

La 13 ani era analfabetă


Mădălina s-a născut în Oltina. Mai are două surori, spune ea. Angajaţii centrului ştiu doar de una. Părinţii i-au decedat. Tatăl, Aurel Mareş, pe 28 decembrie 2004, iar mama sa, Ioana, patru ani mai târziu, pe 14 iulie 2008. Aşa se face că Mădălina, fata cea mică, a ajuns într-o casă de copii, în 2008. „Când a venit pentru prima oară la noi nu ştia nici să scrie, nici să citească, deşi era în clasa a VII-a“, îşi aminteşte psihologul centrului.

Pe urmă, cu ajutorul educatorului casei de copii, fata a învăţat literele. A început şi clasa a VIII-a, fiind înscrisă, aşa cum sunt şi ceilalţi copii din centru, la Şcoala nr. 5 Nicolae Iorga, unitatea de învăţământ cea mai apropiată de adăpost. 

Zorro, protectorul ei

Numai că nu a apucat să meargă prea multe zile la şcoală că a fugit. De atunci, se prostituează în Mangalia. Fata a fost racolată de un anume Zorro de la şcoala unde învăţa. „Pe buletin scria şi Mustafa“, spune ea. „M-a ameninţat că dacă spun ce mi s-a întâmplat şi îl bagă pe el în puşcărie el când o să iasă o să vină să mă omoare“, povesteşte ea.

Angajaţii centrului spun că fata fabulează. „Cred că are un uşor retard, dar îl pun pe seama faptului că nu a avut parte de educaţie, că a fost abuzată. Ea a spus că atunci când era mică a fost abuzată de tatăl vitreg, dar nu putem dovedi nimic“, relatează psihologul.

Cu lecții de la Zorro, a devenit preferata clienților


Ne-a mărturisit că la Mangalia a stat într-o gheretă, împreună cu o altă fată. Zorro era cel care le aducea bărbaţi. Uneori şi câte doi odată. „Cel mai bine se plătea o noapte întreagă de sex, cam un milion şi jumătate. Îmi zicea Zorro că eu fac cei mai mulţi bani“, mărturiseşte fata. Zorro le dădea şi prezervative. Cum de ştiau ce au de făcut? Tot Zorro le-a explicat.

Mădălina primea, în schimbul satisfacerii clienţilor, haine şi încălţări şi ultima dată o vopsea de păr. „I-am zis că vreau să mă fac blondă şi să-mi cumpere o vopsea şi mi-a luat“, zice ea recunoscătoare.

Zorro îşi ducea fetele la spălat la Baia comunală din Mangalia, aproape de ghereta unde le ţinea. Baia comunală este amenajată într-un cartier mărginaş al Mangaliei.

Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor din Mangalia. Prostituata avea şi şofer: un taximetrist care o transporta dintr-ul loc în altul, unde o chemau clienţii. Tânăra a fost audiată şi a fost dusă în adăpost. Poliţiştii îl caută acum pe proxenet.
Citiţi mai multe în

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite