Constanţa: Proprietarii de sclavi, audiaţi de procurorii constănţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Ciobanii au fost aduşi la Parchet pentru a fi audiaţi
Constanţa: Ciobanii au fost aduşi la Parchet pentru a fi audiaţi

Procurorii i-au audiat ieri dimineaţă pe cei cinci bărbaţi acuzaţi de sechestrarea a 15 ciobani în fermele de pe raza comunei Mihail Kogălniceanu.

Mihaiţă şi Mişu Caratană, Cristian Enache Şapte, Ion Vişan şi Liviu Ghiorţu au fost reţinuţi ieri, după ce aproape 200 de poliţişti au descins la mai multe ferme din comună. Ciobanii le-au spus poliţiştilor că au fost exploataţi de cei cinci suspecţi, care le-au luat actele de identitate şi i-au obligat să muncească în condiţii inumane.

„Îngrijitorii de animale au reclamat că au fost agresaţi fizic atunci când au încercat să fugă de la locul de muncă“, a declarat Radu Croitoru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

Suspecţii au fost aduşi la sediul Parhetului de pe lângă Tribunalul Constanţa în jurul orei 11.30. „Suntem acuzaţi că le-am oferit un loc de muncă, suntem abuzaţi de poliţişti“, au strigat fraţii Caratană.

Amintiri din iad

În faţa procurorilor au ajuns în această dimineaţă şi cinci dintre ciobanii sechestraţi. „Ne ţineau ca la închisoare, mâncare ne dădeau puţină şi cu porţia“, îşi aminteşte Temistocle Druda (25 de ani), venit din comuna Pechea, judeţul Galaţi. Bărbatul povesteşte că a fost ţinut captiv două luni şi jumătate la una dintre ferme. „Când se supărau, aruncau cu ce găseau după noi“, spune ciobanul despre cei care l-au sechestrat. „A fost mai rău ca în iad, îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat de acolo“, a răsuflat uşurat un alt cioban.

Poliţiştii spun că vor continua audierile, pentru a obţine cât mai multe informaţii. „Alte 10 persoane vor fi audiate, apoi se vor îndrepta spre localităţile de domiciliu sau îşi vor căuta de muncă în alte părţi. Unii dintre ei au venit chiar şi din localităţi ale Moldovei“, a declarat Laurenţiu Carp, şeful poliţiei din Mihail Kogălniceanu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite