Constanţa: Proiectul „Fiecare Copil în Grădiniţă“ şi la Castelu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi copiii au dreptul la educaţie
Toţi copiii au dreptul la educaţie

Localitatea constănţeană Castelu se numără printre cele 19 comunități locale în care Asociația Ovidiu Rom desfăşoară proiectul „Fiecare Copil în Grădiniţă“ în anul școlar 2010 - 2011, continuând parteneriatul educaţional început în 2009.

Comunitatea din Castelu primeşte fondurile necesare pentru a înscrie la grădiniță toți copiii săraci. În urma recrutării efectuate în luna septembrie, numărul acestora se ridică la 72 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani, alături de 42 de elevi extrem de săraci din clasele a II-a care au fost susţinuţi şi în anul şcolar anterior, deci un total de 114 copii. Castelu este singura comunitate din judeţul Constanţa unde sunt sprijiniţi copiii începând de la 3 ani să vină la grădiniţă.

Criterii de eligibilitate

Cele 13 comunitățile selectate au dovedit că întrunesc toate criteriile de eligibilitate cerute: prezența unui mediator şcolar în comunitate, existența unui număr ridicat de copii care nu merg la grădiniţă şi şcoală, capacitatea comunităţii locale de a implementa metodologia Ovidiu Rom și motivaţia comunităţii de a se implica în aducerea fiecărui copil la grădiniţă.

Bani pentru educaţia elementară

Ovidiu Rom a alocat aproximativ 150 de euro pentru fiecare copil între 4 şi 6 ani, a cărui familie trăieşte sub limita sărăciei. În afara oferirii de tichete sociale familiilor alor căror copii au o prezenţă  impecabilă la grădiniţă (100%), aceste fonduri acoperă şi costurile necesare formării cadrelor didactice şi materialelor educaţionale. Ovidiu Rom va monitoriza distribuirea fondurilor, iar KPMG va realiza pro-bono auditul financiar.

„Ne bucurăm că suntem una din comunităţile în care se implementează proiectul «Fiecare Copil în Grădiniţă şi Şcoală». Datorită acestuia, am introdus în strategia de dezvoltare a comunei Castelu ca obiectiv prioritar aducerea fiecărui copil la grădiniţă de la 3 ani. Comunitatea pe care o reprezint a investit şi investeşte mult în educaţie pentru că ne dorim ca după parcurgerea învăţământului obligatoriu, elevul să devină conştient că învaţă pentru a şti, învaţă pentru a face, învaţă pentru a fi, învaţă pentru a trăi în comunitate“, a spus Nicolae Anghel, primarul comunei Castelu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite