Constanţa: Proiectul „Alege şcoala!“ în unităţile de învăţământ din Eparhia Tomisului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi elevi din ciclul primar renunţă la şcoală
Tot mai mulţi elevi din ciclul primar renunţă la şcoală

Astăzi, în sala mare a Palatului Arhiepiscopal, a avut loc sesiunea de implementare a Proiectului educaţional „Alege Şcoala!“, susţinută de Pr. Sorin Şelaru, consilier Patriarhal, şi formatorul Gabriel Mitroi, din Constanţa, în prezenţa IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Peste 80 de preoţi din Eparhia Tomisului au fost informaţi cu privire la proiect, având ca sarcină identificarea, în fiecare parohie, a 9 copii cu risc de abandon, care vor beneficia de tabere şcolare gratuite.

Obiectivul general este acela de prevenire şi combatere a fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi prevenirea delincvenţei juvenile prin dezvoltarea unor soluţii alternative de tip „şcoala de duminică“, necesare asigurării educaţiei de bază şi a motivaţiei pentru educaţie a copiilor din mediul rural şi urban, cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani, la nivelul Patriarhiei Române.

Proiectul „Alege şcoala!” este iniţiat de către Patriarhia Română, în parteneriat cu Fundaţia World Vision România, desfăşurându-se pe o perioadă de 36 luni.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite