Constanţa: Proiectul Academiei de fotbal merge mai departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Hagi este un adevărat idol pentru fanii echipei Galatasaray
Gheorghe Hagi este un adevărat idol pentru fanii echipei Galatasaray

Paul Peniu, directorul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ Constanţa că nu ştie ca Hagi să fi semnat deja contractul cu Galatasaray.

„Probabil, acest lucru se va realiza în curând. Important este faptul că activitatea noastră nu va avea de suferit decât în măsura în care nu-l mai avem aproape fizic pe Gheorghe Hagi“, a declarat Peniu. El mai spune că Hagi nu s-a consultat cu el în ceea ce priveşte intenţia de a antrena echipa din Turcia, dar „ştiu că-şi doreşte foarte mult acest lucru şi este o onoare pentru noi“.

Trei tipuri de teren

Academia este situată în Ovidiu, la opt kilometri de Constanţa. Academia va avea trei tipuri de terenuri: de competiţie, de antrenament şi de copii.
Terenurile de competiţie vor avea suprafaţa de joc de 70 x 110 metri, respectiv 68 x 105 metri. Primul din gazon natural va avea o tribună de 900 de locuri, iar cel de-al doilea, din gazon artificial, va avea gradene de 210 locuri.

Sistem piramidal

Academia este organizată sub forma unui sistem piramidal, în funcţie de vârsta copiilor înscrişi.
Baza sportivă de la Ovidiu, cu o suprafaţă de şapte hectare, are trei secţii: o şcoală de fotbal, o academie şi un club de fotbal. Pe lângă cele zece terenuri de fotbal, proiectul mai cuprinde un hotel, un restaurant şi o şcoală, unde vor învăţa copiii care vor fi selectaţi la academie.
La „grupa mică“ (7- 9 ani) vor fi antrenaţi 150 de copii, care vor fi împărţiţi în trei grupe. Toţi copiii de la acest nivel provin din oraşul Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite