Constanţa: Problemele tehnice de la BAC i-au demoralizat pe elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au avut 90 de minute la dispoziţie pentru examenul pe calculator
Elevii au avut 90 de minute la dispoziţie pentru examenul pe calculator

Elevii de liceu care au susţinut simularea la proba de evaluare a competenţelor digitale de la bacalaureat a început cum nu se poate mai prost. Serverul central a picat în momentul în care elevii din toată ţara au accesat un link.

În unităţile de învăţământ, elevii au fost instruiţi, pentru că este pentru prima dată când se susţine examen pe calculator. Proba a cuprins două teste, unul de 30 de minute, unde copiii au trebuit să demonstreze că ştiu să navigheze pe internet, şi un test de 60 de minute, din materia învăţată la clasă.

„Ne-au făcut instruirea de la şcoală şi am înţeles ce avem de făcut. Dar în primele cinci minute a căzut serverul pe toată ţara“, a spus Raluca Ştefan, elevă de clasa a XII-a.

Imediat după ce au ieşit din examen, mai mulţi elevi au spus că i-a demoralizat eroarea şi că speră să nu întâmpine probleme tehnice la examenul propriu-zis.
„Am avut emoţii din cauza serverului central, care a picat: În rest, subiectele au fost uşoare“, a precizat şi Corina Elena Radu.

Directorii unităţilor de învăţământ vor anunţa ministerului problemele semnalate, pentru a fi corectate la examenul propriu-zis.

La Topraisar, elevii de clasa a XII-a nu au mai reuşit să ajungă la şcoală să susţină examenul din cauza viscolului şi a zăpezilor care au blocat drumurile.
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite