Constanţa: Prinşi cu 100 de tone de grâu de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii Financiare Constanţa au interceptat, la intrarea în ţară prin punctul de control al traficului rutier Negru Vodă, trei autovehicule care transportau 117 tone de grâu ce aparţinea  SC Beatrice Star SRL din Poarta Albă.

Inspectorii finanţişti au luat urma cerealelor şi au mers la sediul firmei destinatare, însă nu au putut verifica evidenţa financiar-contabilă întrucât actele nu erau la sediu. Drept urmare, au confiscat întreaga cantitate de grâu până la definitivarea controlului.

„Între timp, conform site-ului ONRC, societatea şi-a schimbat administratorul.  Noul administrator s-a prezentat la sediul Gărzii Financiare cu evidenţa financiar-contabilă din care rezultă diferenţe între totalul vânzărilor şi cumpărărilor de mărfuri, care apar în balanţa de verificare întocmită înaintea vânzării societăţii şi cele care apar în facturile puse la dispoziţia echipei de control“, a declarat Cristian Radu, directorul coordonator al Gărzii Financiare Constanţa.

Inspectorii au solicitat verificarea tuturor documentelor de cumpărare şi vânzare a mărfurilor, însă noul reprezentat legal al societăţii nu s-a mai prezentat la sediul Gărzii Financiare. Astfel, a fost estimat un prejudiciu produs bugetului de stat de către SC Beatrice Star SRL de peste 3,4 milioane de lei.

Antecedentele i-au dat de gol

„Suspiciunea că activitatea firmei nu este tocmai legală a venit în momentul în care am aflat numele primilor asociaţi: Luciano şi Ionuţ Raul Roman, care figurau ca administratori şi asociaţi la mai multe societăţi de tip «fantomă» - SC Amanda Star SRL, SC Floreliana SRL - având întocmite sesizări penale şi pentru alte prejudicii în domeniul comerţului cu cereale“, a mai spus Cristian Radu.

În cazul prezentat, Garda Fnanciară Constanţa a întocmit sesizare penală, care a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi adresă către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa pentru calcularea cu exactitate a prejudiciului creat.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite