Constanţa: Primul parc zoologic privat unde turiştii au grijă de animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Corbu, o afacere pornită din dragoste pentru vietăți reuneşte specii unicat, multe crescute în miniferma din apropierea plajei.

Este primul parc zoologic privat din Dobrogea, unde vizitatorii sunt implicaţi în viaţa fermei. „Peisajul ne dă ocazia să ademenim turiştii cu un picnic în aer liber, apoi îi invităm să dea de mâncare la animale, să le îngrijească. Astfel, oricine poate învăţa mai multe despre specii mai puţin cunoscute în România“, a declarat Marian Scarlat, proprietarul fermei.

Familia Scarlat a pus bazele minifermei în urmă cu doi ani, deşi tatăl şi fiul nu sunt veterinari, ci maistru mecanic și respectiv economist. Au pornit de la câteva exemplare pe care le-au cumpărat din Olanda şi care apoi s-au înmulţit în captivitate.

image

„Am deschis ferma pentru ca vizitatorii să se poată bucura de aceste animale şi, în plus, ne aflăm într-o zonă intens circulată, lumea venea şi se uita peste gard şi ne întreba ce animale avem, cum le creştem“, povesteşte Marian Scarlat.  

În spaţii special amenajate sunt adăpostite peste 100 de exemplare de specii de animale sălbatice şi domestice de rasă, dar şi păsări. Aici pot fi admiraţi ponei Shetland şi Apaloosa, capra pitică olandeză, oi Quessant, căprioara de şes, muflon și iepuri din rasele uriaş belgian, marele alb, angora, pitic, belgian standard.

image

De asemenea, la Corbu sunt expuse specii ce reprezintă cea mai mare colecţie de păsări exotice de baltă din Dobrogea şi tot din categoria găini - Brahma, Rhode Island, Plymouth Rock, Italiana argintie, Orpington negru, Orpington galben, Cochinchina, potârnichi, raţa cu ciuf, raţa mandarin, lebăda neagră.

Investiţia se ridică la 20.000 de euro. „Cel mai scump animal a fost iapa Apaloosa, ce a costat aproximativ 2.000 de euro. Este şi unul dintre cele mai admirate şi răsfăţate animale“, a completat Marian Scarlat.

Căpriţa Aluniţa este o altă răsfăţară a femei, crescută cu biberonul acasă la familia Scarlat. Stă aproape de cuşca muflonului şi din când în când se mai împung, după cum au spus îngrijitorii.

Raţa cu ciuf stă semeaţă în curtea învecinată, iar raţa mandarin pe care copiii o pocesc „mandarina“ aleargă toată ziua după găina italiană argintie. „Avem simpatii şi antipatii în casa asta noastră mare!“, exclamă fermierul, ridicând borul unei mari pălării de cowboy.

Citiţi mai multe în !

image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite