Constanţa: Primul joc de Liga Campionilor pe noul teren al Sălii Sporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României HCM Constanţa are în sfârşit ocazia să joace acasă, meciurile celei mai importante competiţii intercluburi, după mai bine de trei ani în care au evoluat în deplasare, la Buzău

Sala Sporturilor a fost renovată şi modificată pentru a mări terenul de joc în lăţime cu 3,40 metri. Lucrările încheiate recent au durat aproape două luni

Echipa-fanion a Constanţei va debuta în această seară în cea mai importantă competiţie intercluburi în faţa fanilor.

De la ora 19.00, HCM Constanţa va întâlni pe teren propriu echipa HC Croaţia Osiguranje Zagreb în partida tur contând pentru faza grupelor Champions League.

Terenul norocos

Meciul se anunţă a fi unul incendiar. După o absenţă de 3 ani de pe propriul teren, handbaliştii constănţeni au în sfârşit ocazia să folosească noua suprafaţă de joc.

Aceasta a mai fost testată cu succes în meciul din campionat cu HC Minaur Ştiinţa CSM B. Baia Mare, delfinii reuşind atunci să câştige la o diferenţă considerabilă.

Suporterii sunt extaziaţi că îşi vor revedea în seara aceasta favoriţii pe terenul croit special pentru ei, iar ordinea şi siguranţa vor fi asigurate de 30 de jandarmi.

Inspecţie de toamnă

La începutul lunii septembrie preşedintele Comitetului de Competiţii din cadrul forului european, olandezul Jan Tuik  a inspectat meticulos fiecare detaliu, pentru întocmirea unui raport cât mai exact care urmează a fi prezentat către EHF.

Acesta a măsurat întreaga suprafaţă de joc, suprafaţa alocată reclamelor, băncilor tehnice, observatorilor, camerelor de transmisie a jocurilor, vestiarele celor două echipe, ale arbitrilor, precum şi căile de acces către teren şi tribune. Iar câteva zile mai târziu recompensa nu a întârziat să apară.

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) şi-a dat acordul pentru ca HCM să poată disputa, la Sala Sporturilor, meciurile din Grupa D a celei mai puternice competiţii din lume.

Unde-s doi puterea creşte

Conducerea campioanei României şi DJST şi-au unit forţele în ceea ce  priveşte lucrările de renovare a Sălii Sporturilor, pentru ca aceasta să fie omologată pentru întâlnirile din Liga Campionilor. 600.000 de lei, cea mai mare parte a fondurilor necesare au venit de la Consiliul Judeţean Constanţa, prin Fundaţia de Sprijinire a Sportului de Performanţă, iar restul de 300.000 de lei la bugetul de stat.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite