Constanţa: Primarul Mangaliei a fost suspendat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controalele la Mangalia au durat câteva luni
Controalele la Mangalia au durat câteva luni

Măsura a fost dispusă astăzi prin ordinul prefectului Claudiu Palaz în urma mai multor controale efectuate de reprezentanţi de la Ministerul Administraţiei şi Internelor la sesizarea unor consilieri locali, dar şi a edilului.

„Prin ordinul 592 din 17 decembrie 2009 se constată încetarea de drept înainte de termen a mandatului de primar al Mangaliei, Claudiu Tusac pentru incompatibilitate“, a declarat astăzi prefectul Constanţei, Claudiu Palaz.

El a precizat că în urma controalelor efectuate în ultimele luni de către echipe de la minister, dar şi a unor  adrese către Oficiul Registrului Comerţului s-a transmis că edilul este asociat la o societate comercială din Tulcea, dar şi reprezntant legal numit prin hotărâre de Consiliu Local în Adunarea Generală a Acţionarilor la o altă societate care aparţine administraţiei locale.

În cazul în care edilul va ataca în instanţă ordinul se va suspenda, dar până la lămurirea situaţiei sau alegerea altui primar atribuţiile sale vor fi preluate de viceprimarul Ion Mincă. Cluadiu Tusac afirma recent că nu este asociat la firma din Tulcea, iar măsurile la adresa sa ar fi pe linie politică.

Daune în instanţă

Prefectul Constanţei, Claudiu Palaz a mai anunţat astăzi că l-a acţionat în instanţă pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu pentru acuzaţiile pe care le-a făcut la adresa sa în timpul procesului electoral pentru alegerea preşedintelui României.

Plângerea pentru care urmează să fie stabilit un termen a fost depusă la Judecătoria Constanţa-secţia civilă, iar printre altele se cer daune de 100.000 de lei.

Nereguli la Ion Corvin


În urma unui control început de juriştii Prefecturii Constanţa au fost descoperit şi tot felul de deficienţe în documentele  primăriei din comuna Ion Corvin. Printre acestea se află contracte cu alte societăţi pentru proiecte locale, dar şi eliberarea unor adeverinţe fără ca acestea să fie solicitate de localnici.

Deficeinţe au fost găsite şi la acordarea ajutorului de şomaj pentru care nu există dovezi căror persoane li s-a acordat. Şi la ajutoarele de la Uniunea Europeană sunt probleme întrucât au fost găsite semnături pentru kilogramele de făină şi zahăr alocate fără să se ştie cine le-a ridicat.

Prefectura Constanţa urmează să continuie controlul la Ion Corvin, iar verificările vor fi extinse şi la alte autorităţi locale din judeţ.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite