Constanţa: Primăria Techirghiol renovează vechiul debarcader al lacului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 20 de ani, turiștii se vor plimba cu barca pe lacul Techirghiol. Firma ce efectuează lucrările va aduce un vaporaș cu care vor fi făcute croazierele vara viitoare.

Vaporul va pleca de la debarcaderul de pe lacul Techirghiol şi se va plimba până la Eforie Nord şi Eforie Sud. Pentru realizarea proiectului, primăria Techirghiol a închiriat 800 de metri din lac de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral pentru construirea unui debarcader.

„Ultimele vaporaşe care au circulat pe Techirghiol cred că au fost prin 1975 - 1980. Acum, noi renovăm vechiul debarcader şi aşteptăm să realizeze construcţia firma câştigătoare, SC Avemar SRL. Ar trebui să fie gata până în noiembrie“, a declarat Viorel Adrian Stan, Viorel Adrian Stan.

Deşi pe lac sunt interzise plimbările cu bărcile cu motor, primarul a obţinut avizele necesare de la Mediu şi susţine că nu va afecta zonele cu nămol terapeutic. „Constructorul debarcaderului se va ocupa şi de transport. Barca va funcţiona cu un motor electric şi va plimba turiştii de la Techirghiol, la Eforie Nord, Eforie Sud şi înapoi“, a completat edilul din Techirghiol.

Proiectul este făcut în colaborare cu Ministerul Turismului, care suportă 15 miliarde de lei vechi din investiţie. Primăria Techirghiol va plăti din bugetul local 1,5 miliarde de lei vechi.

Proiectul de renovare a vechiului debarcader, dezafectat, va fi finalizat până în 2011.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite