Constanţa: Primari cu mandate de două decenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Nicolin conduce din 1991 oraşul Negru - Vodă
Ion Nicolin conduce din 1991 oraşul Negru - Vodă

Doi edili stau în fruntea comunităţii încă din anul 1989. Au căpătat încrederea locuitorilor, chiar dacă în ultima vreme din cauza crizei reuşesc tot mai greu să aibă realizări.

Cristea Gâscan este primar al comunei Independenţa din luna decembrie anul 1989. S-au făcut deja 20 de ani, dar timpul pentru el a trecut mult prea repede. Este bucuros că este printre puţinii edili care au reuşit să reziste. „Sunt la al cincilea mandat. Am fost ales pe 23 decembrie 1989 şi de atunci am rămas în Primărie. Unii spun că sunt venetic“, declară Cristea Gâscan.

Provine din Delta Dunării din localitatea Chilia Veche şi a ajuns în judeţul Constanţa după ce a fost repartizat ca inginer în zootehnie. La vremea aceea nu se gândea că va ajunge primar şi chiar unul cu vechime în branşă.

A lucrat vreo patru ani în învăţământ, aşa că atunci când a fost ales edil a făcut tot posibilul să investească în cele 6 şcoli din comună în care învaţă aproape 600 de copii. Le-a dotat cu calculatoare şi a montat centrală termică. Crede că seriozitatea este ceea ce l-a făcut să fie reales de-a lungul anilor.

Chiar dacă a câştigat experienţă, prezentul i se pare tot mai greu de răzbit. „E mai greu ca niciodată. Lumea vine la primărie şi  cere să le dau ajutoarele de încălzire, iar atunci când nu sunt bani aşteaptă o soluţie de la mine. Numai erou nu sunt…“, spune primarul Gâscan.

La Negru Vodă din 1991

Ion Nicolin conduce tot de cinci mandate oraşul de la graniţa cu Bulgaria. Nu vrea să se laude de longevitate şi crede că locuitorii sunt cei îndreptăţiţi să spună dacă sunt mulţumiţi de el. „M-am învăţat şi cu mult şi cu puţin, dar o criză ca asta nu am mai pomenit niciodată. E ca şi cum aş avea grijă de o casă. O renovezi, dar în timp se deteriorează şi trebuie să o iei de la capăt“, explică edilul care este născut şi crescut în Negru Vodă. Crede că munca pe care o face fără întrerupere l-a ajutat să reziste la primărie.

În judeţul Constanţa, primari cu vechime mai sunt Anghel Nicolae în comuna Castelu (1992) şi Constantin Cimpoiaşu, comuna Gârliciu (1992).

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite