Preţul unei vieţi: ucis pentru trei baloţi de paie şi o sticlă cu ţuică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadavrul lui Victor Barnea a zăcut trei ani într-un puţ părăsit
Cadavrul lui Victor Barnea a zăcut trei ani într-un puţ părăsit

Anchetatorii au elucidat misterul dispariţiei, în urmă cu trei ani, a paznicului unei ferme din localitatea constănţeană Corbu: Victor Barnea (54 de ani) zăcea decapitat şi aruncat într-un puţ.

Mobilul crimei a fost unul banal: Barnea zis „Primarul“ a fost ucis cu o cruzime ieşită din comun pentru câţiva baloţi de paie şi o sticlă cu ţuică. Asasinii sunt trei tineri Lucian Lică (24 de ani), Laurenţiu Ştefan Lică (19 ani) şi Marian Bran (19 ani).

EXCLUSIV Bărbat decapitat, descoperit într-un puț părăsit din județul Constanța

Misterul dispariţiei „Primarului“, în noiembrie 2007 a fost elucidat abia marţi. Anchetatorii au stabilit că, în timp ce paznicul se afla o fermă din Corbu, cei trei au venit la furat. Hoţii l-au atacat cu pietre, l-au lovit cu pumnii şi cu picioarele, l-au împroşcat cu spray lacrimogen, l-au împuşcat şi în final l-au spintecat cu o sabie. L-au lăsat pe Barnea în agonie şi s-au apucat să fure tot ce le-a căzut în mână: câteva produse electronice fără mare valoare, mai mulţi baloţi de paie şi o sticlă cu ţuică. Au dus „prada“ acasă şi când au revenit şi-au dat seama că Barnea murise.

„Au înfăşurat cadavrul într-o pătură, cu capul învelit într-o pungă, l-au legat fedeleş cu o bucată de cablu electric, au spălat urmele de sânge, după care au transportat cadavrul la marginea comunei Corbu, unde l-au aruncat în puţul unei fântâni părăsite de aproximativ 12 metri adâncime peste care au turnat pământ“, au declarat procurorii.

Omorâţi pentru 10 litri de vin


Crima a ieşit la iveală abia după ce Lucian Lică  s-a lăudat în penitenciar cu „isprăvile sale“. El a fost turnat de un deţinut. Cazul este cu atât mai macabru cu cât în august 2009, la doi ani de la uciderea lui Barnea, Lucian Lică împreună cu Florin Grădinaru au omorât doi bătrânei din Corbu - Stan şi Gherghina Tache, în vârstă de aproape 85 de ani -, pe care i-au înjunghiat şi apoi le-au incendiat casa, ca să le poată fura o sticlă cu 10 litri de vin. Cei doi sunt condamnaţi la 30 de ani de închisoare.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite