Constanţa: Preotul Alexandrescu rămâne după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Alexandrescu este acuzat de trafic de influenţă
Preotul Alexandrescu este acuzat de trafic de influenţă

Ion Adrian Alexandrescu, parohul unei biserici din Chitila, va rămâne în arest preventiv, din decizia judecătorilor Tribunalului Constanţa. Preotul este acuzat de trafic de influenţă.

Alexandrescu este judecat în acelaşi dosar cu Victor Ciocoiu, un bucureștean arestat în data de 28 februarie 2011 de procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța.

Anchetatorii au spus că cei doi au pretins bani de la o femeie care avea de recuperat despăgubiri de sute de mii de euro de la stat. În schimbul banilor cei doi au intervenit pentru ca femeia să primească despăgubiri mai repede, la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor în baza Legii nr. 9/1998. Cicoiu era cel care pretindea banii pe care îi împărţea ulterior cu preotul. Se pare că Alexandrescu era cel care făcea de fapt intervenţia la autoritatea statului. Preotul s-a sustras urmăriirii penale, pe numele lui fiind emis mandat de arestare preventivă în lipsă. Luna trecută el s-a predat fiind arestat încă de la sfârşitul lunii mai.

Alexandrescu poate face recurs, cerând eliberarea sub control judiciar la Curtea de Apel Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite