Constanţa: Premieră de criză la Teatrul de Stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacolul este programat diseară, la ora 19.00
Spectacolul este programat diseară, la ora 19.00

Spectacolul „(Pe)trecerea sufletelor“, sub semnătura regizorului Sorin Militaru, va putea fi văzut astăzi, începând cu ora 19.00, la Teatrul de Stat Constanţa. Piesa prezintă povestea unor muncitori emigranţi care are la bază textul „Cu sufletul nu-i de glumit“, al autorului de origine bulgară Dimitré Dinev.

Premiera piesei reprezintă o incursiune în viaţa emigranţilor. Ea debutează cu un episod trist, toată lumea fiind reunită la priveghiul unui coleg şi se termină cu un chef de zile mari.

Regizorul piesei, Sorin Militaru, a declarat că, din punctul său de vedere,  „(Pe)trecerea sufletelor“  este o piesă total neobişnuită. „Miza acestei piese este faptul că totul se întâmplă la un priveghi, personajele trec prin diverse stări, discuţiile lor ajungând  la final către eternitare. Este o tragi-comedie, iar numele piesei are mai multe nuanţe“ a precizat el.

Actorii vor să fenteze criza 

Unele roluri sunt dublate, însă colectivul de actori este unul tânăr. Din distribuţie fac parte: Iulian Enache, Nicodim Ungureanu, Marian Adochiţei, Andu Axente, Cosmin Mihale, Remus Archip, Dana Dumitrescu, Laura Iordan/ Turchian Nasurla, Georgiana Mazilescu/ Florina Diaconu, Costel Cloşcă. Muzica este semnată de Vlaicu Golcea, iar scenografia de Maria Nicola.

Regizorul Sorin Militaru a mai declarat că piesa a fost montată după numai două luni de repetiţii. Din cauza crizei au fost nevoiţi să lucreze cu producţii foarte mici. „Criza a ajuns în teatru la nivel maxim. Am încercat să facem o mulţime de scamatorii ca să ne putem adapta noilor condiţii. Singura chestie bună este că între timp am devenit mai inteligenţi şi am reuşit să fentăm sărăcia“.

În premieră, unul dintre tinerii artişti se va afla de două ori pe scenă şi nu va sufla niciun cuvânt. Cu toate acestea, el va interpreta un rol „complex şi foarte dificil“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite