Constanţa: Preferinţele turistice ale românilor de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a finalizat centralizarea datelor privind destinaţiilor românilor în perioada Paştelui. Astfel, apeoape 37.500 de români şi-au petrecut sărbătorile într-o structură de primire turistică omologată din România şi au cheltuit numai pentru servicii turistice aproximativ 15.185.000 de lei. Aşadar, preţul unui sejur achitat de un turist român a fost, în medie, de 405 de lei.

Locul întâi în topul preferinţele românilor a fost ocupat de pensiunile rurale, unde s-au înregistrat 18.000 de cazări oficiale. Alte câteva mii de turişti au ales să-şi petreacă sărbătorile în pensiuni neclasificate. Cele mai solicitate destinaţii au fost zonele Bran-Moeciu, Bucovina, Vrancea, Sibiu, Maramureş şi Buzău, unde rezervările au depăşit 80% din capacitatea de cazare.

„Litoralul nu este o destinaţie tradiţională atractivă pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale. După experienţa nefericită de anul trecut, când la mare au fost pregătite peste 3.000 de locuri de cazare încălzite, dintre care s-au rezervat numai 800, anul acesta hotelierii de pe litoral au fost mai rezervaţi şi de aceea s-au făcut rezervări numai pentru 500 de turişti“, a declarat Daniel Vasilescu, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Anul acesta, aproximativ 1.500 de turişti, în special pescari pasionaţi şi iubitori de peisaje inedite, şi-au petrecut Paştele în Delta Dunării.

Mai puţini turişti

Comparând statisticile, reprezentanţii FPTR spun că faţă de anul trecut se observă o scădere de aproximativ 40% a numărului de turişti care şi-au petrecut sărbătorile într-o structură de primire turistică omologată din România. Cauzele pentru care anul acesta vânzările pentru turismul intern au scăzut faţă de anul trecut sunt: zilele libere puţine; promovarea modestă a destinaţiilor de petrecere a sărbătorilor şi efectele crizei economice.

Nici destinaţiile din străinătate nu i-au atras pe români mai mult decât în anii trecuţi. Cele mai solicitate destinaţii externe au fost cele din aproprierea ţării: Bulgaria şi Grecia. „Aproximativ 4.000 de turişti români, care au cheltuit, în medie, 120 de euro de persoană şi-au petrecut sărbătorile în cele două ţări. Celelalte destinaţii externe, deşi au fost promovate, nu au avut o cerere semnificativă“, a mai spus Vasilescu.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite