Constanţa: Prefectura a luat măsuri în caz de inundații la Grădina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii vor fi evacuaţi dacă râul Casimcea va ieşi din matcă
Localnicii vor fi evacuaţi dacă râul Casimcea va ieşi din matcă

Autoritățile locale și județene au discutat despre măsurile care trebuie luate în cazul unei posibile avarii la barajul de acumulare Cheia, aparținând SC Grup Media Sud SRL.

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a verificat situaţia hidrometorologică pe cursul râului Casimcea, situat pe raza comunei Grădina, în cursul după-amiezii de sâmbătă.

Angajații Direcției Apelor Dorbogea - Litoral au evacuat în zonă surplusul de apă din acumularea din spatele barajului. Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Grădina a informat şi avertizat populaţia în legătură cu situaţia existentă.

 De asemenea, au fost mobilizate douăzeci de persoane, precum şi mijloace de transport pentru a acţiona în caz de forţă majoră, mai ales pentru că există riscul de inundare a 30 de gospodării din localitățile Casian și Palazu Mic.

„Prefectul a dispus evacuarea locuințelor vizate în cazul cedării barajului. Delegații DADL și ISU Dobrogea vor supraveghea în permanenţă barajul de acumulare de la Cheia, iar în cazul în care va ceda, îi vor anunţa imediat pe cei doi primari, care vor trece la evacuarea persoanelor aflate în situaţie de risc“, spun reprezentanții Prefecturii Constanța.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite