Constanţa: Pompier prins la furat traverse de cale ferată (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marfa furată a fost înapoiată Districtului CFR Medeea
Marfa furată a fost înapoiată Districtului CFR Medeea

Subofiţerul Florin Cosmin Cârstea ajuta trei hoţi să transporte fierul de pe liniile CFR. Hoţii au încercat să scape, dar au fost prinşi după ce s-au împotmolit cu maşinile pe câmp.

Unul dintre ei este subofiţer în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea la staţia Tuzla şi se numeşte Florin Cosmin Cârstea (32 de ani). Furtul s-a produs în jurul orei 2.00, celelalte persoane implicate fiind Lucian Lupu (27 de ani), Vasile Condurache (24 de ani) şi Victoria Coşniţă (18 ani), toţi din judeţul Constanţa.

Hoţi cu antecedente

La faţa locului, două patrule ale Secţiei 4 Poliţie, un angajat de la Poliţia Transporturi Constanţa şi un altul de la Gruparea Mobilă de Jandarmi i-au surprins pe Lupu,Condurache şi pe fată în autoturismul marca BMW. Cei trei încărcau fierul în camionul la volanul căruia se afla pompierul. „Şoferul autocamionului a declarat că a fost chemat de unul dintre băieţi, că avea carnet de profesionist, dar că nu a ştiut despre ce este vorba“, a explicat Cătălin Zugravu, adjunctul Secţiei 4 Poliţie.

Despre cei doi bărbaţi care se aflau în BMW, omul legii a mai spus că sunt cunoscuţi Secţiei 4, fiind cercetaţi în mai multe dosare.

Au rămas împotmoliţi în noroi

În momentul în care şi-au dat seama că sunt urmăriţi, hoţii au încercat să fugă şi au intrat cu maşinile pe câmp. „Camionul s-a împotmolit în noroi şi aşa am reuşit să-i prindem“, a mai spus Zugravu.

Oamenii care locuiesc în zonă povestesc că au auzit zgomote şi că le-au atras atenţia urmele de maşină din lanul de grâu. „Am văzut basculanta, apoi urmele de maşină de pe câmp şi m-am prins că este vorba de furt. Eu mereu îi anunţ când mi se pare ceva suspect“, a povestit Dumitru Lupea, un locuitor din zona unde s-a produs furtul.

Subofiţerul acuzat era în timpul liber

Despre angajatul său, colonelul Traian Oprea, şeful ISU Dobrogea, a confirmat că este subofiţer operativ la staţia Tuzla. „Era în timpul liber şi am înţeles că un prieten l-a rugat să-l ajute, să conducă raba cu numărul CT 05 TGR, aparţinând lui Daniel Cimpoieru. Angajatul nostru este şofer profesionist şi de asta l-au căutat. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să-şi piardă postul“, a conchis Oprea.

Cei patru hoţi au fost audiaţi de lucrătorii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, iar cercetările continuă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite